Hlavní obsah

Manchester United prý nabízí za Ribéryho 1,9 miliardy korun

Francouzský reprezentant Franck Ribéry by se mohl stát druhým nejdražším fotbalistou historie. Podle listu The Guardian nabízí Manchester United za záložníka Bayernu Mnichova 70 miliónů eur (asi 1,9 miliardy korun), což by ho v žebříčku přestupů zařadilo za vedoucího Zinédina Zidana.

Článek

Podle listu šestadvacetiletý Ribéry do United zamíří pouze v případě, že úřadující anglický šampion v létě prodá Cristiana Ronalda do Realu Madrid. Pro francouzského reprezentanta je prý nachystán týdenní plat 145 000 liber týdně (asi 4,3 miliónu korun). Ribéry by si tak v United o deset tisíc liber týdně polepšil oproti platu v Bayernu, kde má smlouvu do roku 2011 a v poslední době několikrát odmítl její prodloužení.

Nejdražším hráčem všech dob je Zidane, který v roce 2001 přestoupil z Juventusu do Realu za 76 miliónů eur. Druhý je Luís Figo a jeho transfer v roce 2000 z Barcelony do Realu za 58,2 miliónu eur. Nejdražším Čechem je Pavel Nedvěd, za kterého Juventus před osmi lety zaplatil Laziu 39 milionů eur.

Reklama

Související témata: