Hlavní obsah

Kouč bundesligového Wolfsburgu Magath odejde po sezóně do Schalke

Fotbalový kouč Felix Magath vymění po skončení sezóny lavičku překvapivého bundesligového lídra Wolfsburgu za Schalke. V novém působišti Magath podepsal čtyřletý kontrakt. "Chtěli bychom panu Magathovi velmi poděkovat za to, čeho během krátké doby s klubem dosáhl. Přejeme mu v další trenérské kariéře hodně zdaru," prohlásil předseda dozorčí rady wolfsburského klubu Hans Dieter Pötsch.

Článek

Magath o svém úmyslu odejít jednal s vedením Wolfsburgu již několik dnů. Ve smlouvě, která mu běžela od léta roku 2007, měl sice klauzuli o možném ročním prodloužení spolupráce, obě strany se však na podmínkách dalšího angažmá neshodly.

"Myslím, že mám ke svému rozhodnutí dobré důvody. Z mého pohledu jsme dosáhli cílů, které jsme si stanovili. Nevěřím na sliby, že může člověk v profesionálním fotbalu pracovat dlouhodobě. Už se v tom pohybuji dost dlouho na to, abych věděl, že i po dobrém startu může často židle rychle spadnout," nechal se slyšet Magath.

Pětapadesátiletý fotbalový odborník má ještě šanci dovést Wolfsburg, v němž působí i český obránce Jan Šimůnek, k největšímu klubovému úspěchu historie. Čtyři kola před koncem soutěže vede tabulku o tři body před Bayernem Mnichov a má nadosah premiérový německý titul. Už loni vylepšil Magath pátým místem klubové maximum. Jeho pozici by mohl zaujmout někdo z trojice Armin Veh, Mirko Slomka a Erik Gerets.

Na lavičce Schalke skončil před měsícem nizozemský trenér Fred Rutten. Mužstvo nyní vedou asistenti Mike Büskens, Youri Mulder a Oliver Reck. Týmu patří v bundesligové tabulce sedmé místo.

Reklama

Související témata: