Hlavní obsah

Gomez porazil čtyřmi gól Wolfsburg a zdramatizoval boj o titul

STUTTGART

Útočník Stuttgartu Mario Gomez prakticky sám důkladně zdramatizoval boj o titul v německé fotbalové lize. V sobotním 31. kole nasázel čtyři góly vedoucímu Wolfsburgu a Stuttgart se po domácím vítězství 4:1 přiblížil lídrovi na pouhé dva body.

Článek

Wolfsburg už vede jen díky skóre před Bayernem Mnichov, který vyhrál 3:1 v Chotěbuzi, a jen bod dělí od vedoucího dua Herthu Berlín po výhře 2:0 nad Bochumí. Navíc do boje o titul se v případě úspěchu v nedělní dohrávce může zapojit i Hamburk.

Na hráčích Wolfsburgu jako kdyby se podepsalo nečekané středeční oznámení trenéra Felixe Magatha, že po sezoně odejde do konkurenčního Schalke. Především úvod zápasu je zastihl v nedbalkách a již po osmadvaceti sekundách hry neuhlídal český stoper Jan Šimůnek kanonýra Gomeze, který hlavou otevřel skóre.

V 20. minutě pak německý reprezentační útočník udeřil podruhé a po změně stran uzavřel hattrick a definitivně zlomil odpor Wolfsburgu. Čtvrt hodiny před koncem pak kanonádu zakončil a svoji bilanci v sezoně vylepšil už na 23 gólů. V posledních pěti zápasech se trefil devětkrát a v čele tabulky střelců se vyrovnal dnešnímu protihráči Grafitemu.

Brazilský střelec se neprosadil, alespoň částečně ho zastoupil bosenský spoluhráč Edin Džeko, který před poločasem snížil na 1:2. Druhou prohru z posledních tří zápasů však neodvrátil.

Zaváhání Wolfsburgu využil Bayern, který i podruhé pod vedením kouče Juppa Heynckese slavil zisk tří bodů. Tentokrát zdolal Chotěbuz 3:1 slepenými góly Demichelise a Lukase Podolského.

Do přímého boje o titul se vrátila i berlínská Hertha, která se znovu mohla spolehnout na brankáře Jaroslava Drobného. Ten proti Bochumi udržel čisté konto a pomohl k výhře 2:0.

Dařilo se i útočníkovi Frankfurtu Martinu Feninovi, který připravil jediný gól svého týmu pro rakouského spoluhráče Ümita Korkmaze při remíze 1:1 v Hannoveru a připsal si již desátou asistenci v sezoně. V domácí sestavě chyběl Jiří Štajner, kterého trápí zranění kotníku. Přišel tak o možnost slavit v posledním kole jubilejní 200. zápas v dresu Hannoveru.

Sérii 13 zápasů bez výhry ukončili fotbalisté Hoffenheimu domácím vítězstvím 2:0 nad Kolínem nad Rýnem. Nejlepší tým podzimní části sezony tak vyhrál poprvé od prvního jarního kola.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Chotěbuz - Bayern Mnichov 1:3 (44. Iliev - 23. Sosa, 62. Demichelis, 66. Podolski), Dortmund - Karlsruhe 4:0 (25. Blaszczykowski, 62. Sahin, 71. Santana, 80. Frei), Hannover - Frankfurt 1:1 (9. Bruggink - 42. Korkmaz), Hertha Berlín - Bochum 2:0 (39. Pantelič, 50. Rafael), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 2:0 (58. Salihovič, 68. Ba), Stuttgart - Wolfsburg 4:1 (1., 20., 63. a 76. Gomez - 36. Džeko).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články