Hlavní obsah

Brémy zdolaly Jarolímův Hamburk po Poháru UEFA i v lize

BRÉMY

Fotbalistům Hamburku nevyšla odveta za čtvrteční vyřazení v semifinále Poháru UEFA s Brémami. V 31. kole německé ligy dnes prohráli na hřišti Werderu 0:2, oba góly vstřelil portugalský útočník Hugo Almeida. Hamburk tak vypadl z přímého boje o titul, neboť na šestém místě ztrácí na vedoucí Wolfsburg pět bodů. Navíc by v současné postavení nepostoupil do žádného z evropských pohárů.

Článek

Brémy ve čtvrtek porazily Hamburk na jeho hřišti 3:2 a vybojovaly postup do finále Poháru UEFA. I proto chtěl Hamburk dnes zvítězit, jenže Werder znovu předvedl, že to v severoněmeckém derby na svého rivala umí. V dubnu ho vyřadily i z Německého poháru.

Tentokrát sice postrádaly tvůrce hry Diega, kterého však dokázal skvěle zastoupit Almeida. Nejprve levačkou poslal domácí do vedení a na začátku druhé půle pravačkou náskok zvýšil. Připsal si tak sedmý zásah v sezoně a třetí z posledních dvou zápasů.

Český kapitán Hamburku David Jarolím odehrál 82 minut a dostal desátou žlutou kartu v sezoně, takže vynechá příští zápas s Bochumí.

Důležitý krok k záchraně udělali fotbalisté Mönchengladbachu, kteří gólem Roberta Colauttiho v poslední minutě vyhráli 1:0 nad Schalke. Pro izraelského útočníka to byl první gól v německé lize. Mönchengladbach, jehož defenzivu ze zálohy úspěšně řídil Tomáš Galásek, se tak dostal ze sestupového pásma.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Brémy - Hamburk 2:0 (34. a 49. Almeida), Mönchengladbach - Schalke 1:0 (90. Colautti).

Reklama

Související témata: