Hlavní obsah

Brankář Brém Wiese nabádal fanoušky k vulgárnostem

BRÉMY

Čtvrtý vzájemný zápas fotbalistů Hamburku a Werderu Brémy během 19 dnů se zřejmě podepsal i na psychice hráčů. Brankář Brém Tim Wiese se po nedělním vítězném duelu nechal unést emocemi a s megafonem v ruce povzbuzoval fanoušky k vulgárnímu skandování na adresu soupeře. Jeho chováním se bude zabývat disciplinární komise.

Článek

Brémy se s Hamburkem, za který nastupuje český reprezentant David Jarolím, v krátké době po sobě střetly v semifinále Německého poháru, dvakrát v semifinále Poháru UEFA a také v neděli v lize, kdy doma vyhrály 2:0 a připsaly si v této sérii třetí výhru. Wiese poté vylezl na plot za brankou a pomocí megafonu nabádal fanoušky ke skandování. Objevil se i vulgární pokřik: "Zkur... HSV (Hamburk SV)."

"Měl jsem po zápase v krvi hodně adrenalinu. Samozřejmě, že to nebylo v pořádku, ale vyšlo to z návalu emocí," uvedl německý reprezentační brankář pro deník Bild.

Nyní bude muset své jednání obhájit před disciplinární komisí, která se případem bude zabývat. V minulosti za provinění brankáře Chotěbuze Gerharda Tremmela, který s fanoušky podobně skandoval na adresu Rostocku a Herthy Berlín, udělila pokutu 10 tisíc eur.

Reklama