Hlavní obsah

Bundesliga finišuje, na titul má zálusk kvarteto týmů

BERLÍN/PRAHA

Německá fotbalová liga slibuje dokonalé drama až do konce. Na titul si totiž velice vážně brousí zuby společně s Wolfsburgem a Bayernem také Hertha a Stuttgart. O co nejlepší umístění usiluje také rozjetý Dortmund, který je na páté pozici. Ze hry venku je naopak podzimní kometa Hoffenheim.

Článek

Pokud nováčkovi z Hoffenheimu patřila první polovina soutěže, ta druhá náleží Wolfsburgu, který se ze středu tabulky dokázal prokousat až na čelo. V posledních kolech ale Janu Šimůnkovi a spol. dochází dech. Ze tří předchozích kol dokázali svěřenci Felixe Magatha získat jen tři body. Symbolicky za vítězství nad Hoffenheimem.

Lídr si však uřízl pořádnou ostudu ve víkendovém duelu se Stuttgartem, když inkasoval čtyři branky. Zápas se nevydařil českému stoperovi Janu Šimůnkovi, který byl Kickerem ohodnocen nelichotivou známkou pět z šesti možných. Všechny góly zařídil pro hosty Gomez a Stuttgart se náhle stal dalším adeptem na titul. Na vedoucí duo Wolfsburg - Bayern ztrácí dva body.

Wolfsburg čeká těžký zápas s Dortmundem

Wolfsburg, který vede jen o skóre před bavorským velkoklubem, se pokusí zaváhání napravit v úterý, kdy na svém stadiónu přivítá pátý Dortmund. Borussia je ale v laufu. Z posledních sedmi zápasů si připsala sedm výher, naposledy rozstřílela před domácími diváky Karlsruhe 4:0. Wolfsburgu budou navíc možná chybět Riether a špílmachr Misimovič.

Vedoucí tým tedy nečeká žádný snadný zápas. Toho by chtěli využít obhájci titulu z Mnichova. Pod novým trenérem Jupem Heynckesem zvítězili fotbalisté Bayernu v obou zápasech a v následujícím duelu proti Bayeru Leverkusen, za který hraje český obránce Michal Kadlec, budou jasným favoritem. V posledních osmi vzájemných zápasech Bayern vždy zvítězil.

Známého rčení „dva se perou a třetí se směje“ by chtěla využít třetí Hertha, kterou ve víkendovém duelu s Bochumí opět podržel český gólman Jaroslav Drobný. Tým z hlavního města zvítězil 2:0 a chystá se získat tři body i v Kolíně nad Rýnem. Kanonýr Stuttgartu Gomez se pokusí využít své střelecké fazóny i na stadiónu Schalke.

Reklama

Související témata: