Hlavní obsah

VIDEO: Cena exteplického „Zabijáka“ Džeka už vyletěla přes 20 miliónů eur

Zdeněk PavlisSport.cz

V Teplicích dostal třiadvacetiletý Edin Džeko přezdívku „Zabiják“, v německém Wolfsburgu ho překřtili na „Bosenský drahokam“. A nejen proto, že už nastřílel pětadvacet gólů, díky nimž má jeho mužstvo titul na dosah. Zájemci o kanonýra z Balkánu se v nabídkách na přestup doslova trumfují, takže Džeko se může stát pro Wolfsburg zlatým pokladem.

Článek

Po sobotním duelu předposledního kola bundesligy, kdy Džeko nasázel Hannoveru na jeho hřišti hattrick, je z něho fotbalové Německo v extázi. Zvláště jeho první trefa byla výstavní. „Asi to byl opravdu nejkrásnější gól mé dosavadní fotbalové kariéry,“ přiznával Džeko, který přišel do Wolfsburgu před dvěma lety z Teplic.

Hrdlička: Džeko nám otevřel dveře do Evropy

„Edin je dokladem naší dobré přestupové politiky a výborné práce skautů. Jeho transfer do Německa nám naplnil nejen pokladnu, ale otevřel nám i dveře do fotbalové Evropy. I proto je teplická "vipka" při každém utkání plná manažerů sledujících i další hráče, které u nás máme. Ostatně, už v úterý budeme jednat o přestupu Mahmutoviče do bundesligy," mne si ruce nad Džekovým vydařeným přestupem teplický fotbalový boss František Hrdlička

Před dvěma lety odcházel Džeko do Wolfsburgu za sumu přesahující čtyři milióny eur, za dva roky ovšem vzrostla cena bosenského kanonýra už takřka pětinásobně. Ve Wolfsburgu už registrují enormní zájem Arsenalu, Manchesteru United, ale třeba také AC Milán, klubů, které za Džeka nabízejí shodně 20 miliónů eur.

Maghath: Jeho cena každým gólem roste

„A pokud by v posledním zápase proti Brémám ještě nějaký gól přidal a stal se králem střelců, jeho cena by samozřejmě ještě narostla,“ glosoval přestupový rej kolem Džeka trenér Felix Magath, který po sezóně ve Wolfsburgu končí stejně jako Džeko.

Zatímco Magath už je dohodnutý se Schalke, nad budoucím působištěm Džeka se vznáší otazníky. „Jsem zklamaný z toho, že trenér Magath odchází. Myslel jsem, že ho góly, které s Grafitem střílíme, ve Wolfsburgu udržíme,“ přiznal Džeko, co ho v klubu drželo a za co všechno Magathovi vděčí.

Džeko: Budoucnost zatím neřeším

Teď už je málo pravděpodobné, že ve Wolfsburgu zůstane, i když má smlouvu podepsanou až do roku 2011. „Uvidíme, co bude, takže situaci neřeším. Všechno se ještě může změnit,“ nechal se slyšet oslavovaný bosenský kanonýr Džeko.

Teplický „Zabiják“ má v letošním ročníku bundesligy na kontě už 25 vstřelených gólů a o korunu krále střelců bojuje se svým parťákem v útoku Kumpelem Grafitem, který vstřelil zatím o jednu branku víc. „Bylo by super, kdybychom v posledním kole rozstříleli Brémy, získali titul a kanonýry bundesligy jsme se stali s Grafitem společně,“ plánuje před závěrečným zápasem Edin Džeko.

Reklama