Hlavní obsah

Klinsmann propuštění z Bayernu označil za hon na čarodějnice

BERLÍN

Fotbalový trenér Jürgen Klinsmann se stále nesmířil s propuštěním z Bayernu Mnichov. Podle vlastních slov se stal obětí "nedůstojného honu na čarodějnice". V rozhovoru pro agenturu DPA bývalý kouč německé reprezentace uvedl, že na něj média začala zákeřně vytahovat věci z minulosti.

Článek

"Najednou byl každý zápas utkáním o život. Poslední dva tři měsíce už šlo jen o hon na čarodějnice," prohlásil kouč, kterého pět zápasů před koncem bundesligy nahradil Jupp Heynecks. Od nové sezóny Bayern převezme Nizozemec Luis van Gaal.

Klinsmann také uznal, že některá jeho rozhodnutí mu během angažmá nepomohla. "Bezpochyby jsem neměl dělat tolik kompromisů. Například jsem od začátku měl požadovat tři čtyři nové hráče," uvedl.

Prý si také nevylepšil pozici v klubu, když vyhodil trenéra brankářů Seppa Maiera a během působení u německé reprezentace udělal z Olivera Kahna náhradníka. "Oba jsou legendami Bayernu a hodně lidí k nim je stále loajální," řekl Klinsmann, pod jehož vedením se obhájce Bayern ani jednou nedostal na první místo v tabulce. Kolo před koncem patří klubu druhé místo, dva body za vedoucím Wolfsburgem.

Trenér bronzového německého týmu z mistrovství světa 2006 si teď chce dát na nějaký čas od fotbalu pauzu a být s rodinou.

Reklama

Související témata: