Hlavní obsah

Wolfsburg věří, že o bundesligový titul už nepřijde

BERLÍN

Fotbalisté Wolfsburgu si nepřipouštějí, že by v posledním kole německé bundesligy mohli přijít o premiérový mistrovský titul. Před sobotním vyvrcholením soutěže mají dvoubodový náskok před Bayernem Mnichov a Stuttgartem a k zisku trofeje jim stačí doma remizovat s čerstvým finalistou Poháru UEFA Brémami. Radovat se může i český bek Jan Šimůnek.

Článek

Nezvykle vyrovnaná tabulka nakonec bude mít zřejmě méně dramatické rozuzlení, než se čekalo. O tom, kde se budou konat mistrovské oslavy, už příliš nepochybují ani nejvyšší ligoví představitelé, kteří přivezou originál vítězné trofeje do Wolfsburgu.

Tamní tým má dvoubodový náskok a navíc se může opřít o skvělou domácí bilanci. Na vlastním hřišti v ligové sezóně patnáctkrát vyhrál a pouze jednou ztratil body za remízu 2:2 s Frankfurtem. I ta by mu nyní zajistila titul, protože Bayern i Stuttgart mají v případě bodové rovnosti výrazně horší skóre. "Doma jsme velmi silní, a když budeme hrát svoji hru, měli bychom Brémy porazit," mínil záložník Zvjezdan Misimovič.

Brémy vyřadily Wolfsburg z poháru

Brémám v lize už delší dobu o nic nejde, pohárové i záchranářské souboje sledují zpovzdálí. Ve středu navíc absolvovaly náročné finále Poháru UEFA a příští týden je čeká finále Německého poháru. Na Wolfsburg ale umí zahrát, ve čtvrtfinále domácího poháru si z jeho stadiónu odvezly výhru 5:2. "Respektujeme je, jsou velmi dobrý tým, ale když budeme hrát tak dobře jako posledně, jsem si jistý, že vyhrajeme," řekl bek Marcel Schaefer.

Stylovou rozlučku s Wolfsburgem může prožít trenér Felix Magath, který v příštím ročníku povede Schalke. "Přišel jsem do Wolfsburgu, abych ho dostal na špici. Úkol je splněn a už nezáleží, co se stane na závěr. Poslední zápas si můžeme užít. A když aspoň z padesáti procent zopakujeme poslední výkony, nemělo by se nic pokazit," uvedl Magath.

Bayern prý bude spokojen i s druhým místem

Druhý Bayern musí doufat v podobný zázrak, jaký se stal před osmi lety. Schalke tehdy už už slavilo titul, když bavorský klub v posledních sekundách vyrovnal v duelu s Hamburkem a "vyrval" týmu z Gelsenkirchenu mistrovskou trofej. Tentokrát ale nemá obhájce titulu situaci ve svých rukou. Musí doma zdolat Stuttgart a zároveň spoléhat na porážku Wolfsburgu.

"Titul má v rukách Wolfsburg a já nepředpokládám, že by si ho v posledním kole nechal vzít a v tabulce klesl. Když budeme po zápase se Stuttgartem druzí, budeme s touto sezónou spokojeni," podotkl ředitel Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Stuttgart je v podobné pozici jako Bayern s tím rozdílem, že klíčový duel absolvuje na hřišti soupeře. Na druhou příčku zajišťující přímou účast v Lize mistrů ho posune jen výhra. "O titulu nechci přemýšlet. Druhé místo je ale reálné, i když před sebou máme opravdu herkulovský úkol," řekl kouč Markus Babbel.

Reklama

Související témata: