Hlavní obsah

Galásek v Mönchengladbachu končí, půjde asi hrát nižší soutěž

MÖNCHENGLADBACH

Bez velkých poct, zato s pocitem úspěšně vykonané mise se rozloučil s německou bundesligou český fotbalista Tomáš Galásek. Klub z Mönchengladbachu potvrdil, že s šestatřicetiletým záložníkem již do budoucna nepočítá a že očekává jeho odchod do nižší soutěže. Existuje sice ještě možnost, že by Galásek dostal nabídku od druholigového Norimberku, v jehož blízkosti bydlí, mnohem pravděpodobnější je ale odchod z vrcholové scény.

Článek

"Chce jít zpátky (do Norimberku) ke své rodině a kariéru ještě nechat doznít někde v regionální lize," popsal Galáskovy plány v deníku Rheinische Post sportovní ředitel klubu Max Eberl. I německá média po zápase hovořila o tom, že Galásek ukončil kariéru.

Ostravský odchovanec definitivní konec zatím nepotvrdil, oficiální rozlučku na jeho žádost také klub před zápasem nepřichystal. "Hlavně si vezmu volno a zapřemýšlím, co dál. Bylo to teď hodně rušné," řekl Galásek klubovému webu. Jisté je jedno - v Mönchengladbachu už pokračovat nebude, místo něj si klub ve středu přivedl Nizozemce Marcela Meeuwise z Rody Kerkrade.

"Byla to krásná rozlučka. Před plným stadionem to bylo hodně emotivní. Samozřejmě je skvělé, že se nám podařilo zachovat prvoligovou příslušnost, o to nám šlo především. Ukázali jsme se jako silný tým," řekl po zápase Galásek. V uplynulém týdnu se v rozhovoru pro Deník zmínil, že jediné, co by jej mohlo zviklat, by byla nabídka Norimberku, navíc jen pokud by klub zvládl baráž s Chotěbuzí o postup do bundesligy.

Galásek vyrostl v Baníku Ostrava, odkud si v roce 1996 vyvzdoroval přestup do nizozemského Tilburgu. Nejslavnější období zažil po roce 2000 v Ajaxu Amsterodam, přes Norimberk se pak v roce 2008 vrátil do Baníku. V něm ale vydržel jen půl roku, pak se rozhodl vrátit do bundesligy. V reprezentaci odehrál 69 zápasů a vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: