Hlavní obsah

VIDEO: S fotbalisty Wolfsburgu slavilo titul téměř 100 000 lidí

WOLFSBURG

Téměř 100 tisíc lidí slavilo hluboko do noci premiérový titul fotbalistů Wolfsburgu v německé bundeslize. Tým, jehož majitelem je automobilový koncern Volkswagen, se stal mistrem v sobotu stylově díky vysoké výhře 5:1 nad Werderem Brémy.

Článek

Oslavy začaly už v šatně po zápase sprchou šampaňského pro kouče Felixe Magatha, jenž navzdory titulu odchází do Schalke. Jeho nástupcem bude Armin Veh, který před dvěma lety dovedl k ligovému triumfu Stuttgart a na podzim se postaví na lavičku při první účasti Wolfsburgu v Lize mistrů.

Přísného kouče Magatha "zlili" jeho svěřenci ještě jednou, tentokrát pro Německo tradičnějším pivem, poté co se vrátili na hřiště k převzetí mistrovské trofeje. Na slavnostní ceremoniál si hráči včetně českého obránce Jana Šimůnka museli počkat, než se pořadatelům podařilo dostat zpět na tribuny několik stovek fanoušků, kteří pronikli na trávník.

Tým se pak vpodvečer vydal na triumfální projížďku městem v bílých kabrioletech volkswagen. Právě jako sídlo automobilky a jejích zaměstnanců byl Wolfsburg v roce 1938 založen a několik měsíců po válce vznikl také klub VfL.

Oslavy pokračovaly v centru města

Oslavná party pokračovala v centru města, kde se Magath spolu se svými hráči zapsali do pamětní zlaté knihy a před tisíci fanoušků znovu zvedli nad hlavy stříbrný talíř pro mistra.

Největší ovace si vedle trenéra vysloužili kanonýři Grafite a Edin Džeko, kteří spolu v sezóně nastříleli 54 gólů a vytvořili tak nový rekord bundesligy. Pro třiadvacetiletého bývalého teplického útočníka Džeka to bylo možná poslední představení před fanoušky Wolfsburgu, protože kolem něj krouží zástupci evropských velkoklubů a sám hráč by se prý přestupu do Anglie nebo Itálie nebránil.

Reklama

Související témata: