Hlavní obsah

Kanonýr Wolfsburgu Džeko by mohl zamířit do AC Milán

WOLFSBURG/PRAHA

V uplynulém ročníku bundesligy zazářil jako kometa. Bosenský útočník Edin Džeko pomohl Wolfsburgu k historickému titulu šestadvaceti góly. Lepší byl v prestižní soutěži jen týmový parťák Grafite. Nyní se o ex-teplického kanonýra ucházejí věhlasné kluby, zájem ohlásily Chelsea, Manchester United či Arsenal. Aktuálně Džeka podle německého deníku Bild lanaří milánský AC.

Článek

Třetí tým Serie A si výhrou v posledním kole ve Fiorentině zajistil přímý postup do Ligy mistrů, a tak může utrácet. Navíc inkasuje balík za prodej své brazilské hvězdy Kaká. Ten by podle všeho měl zamířit do Realu Madrid za 1,74 miliardy korun. Transfer by měl být potvrzen v pondělí.

Džeko stojí vysoko na seznamu posil nového trenéra rossonerri Leonarda. „Uděláme všechno proto, abychom je (Džeka a Grafiteho) v klubu udrželi,“ tvrdil sice obchodní ředitel „Vlků“ Jürgen Marbach bezprostředně po skončení sezóny, ale situace bude nejspíše jiná. Po třiadvacetiletém kanonýrovi touží oba milánské velkokluby.

Podle informací Bildu se o víkendu v Sarajevu sešel šéf AC Milán Adriano Galliani s hráčovým zástupcem Irfanem Redžepagičem. Hovoří se o odstupném 30 miliónu eur (přibližně 810 miliónů korun), které by Wolfsburg použil na nákup chorvatského kanonýra Hamburku Mladena Petriče. „Dostali jsme od Wolfsburgu na Petriče nabídku ve výši devět miliónů eur. Ale Mladen zůstane u nás,“ cituje list sportovního ředitele severoněmeckého celku Dietmara Beiersdorfera.

Edin Džeko skvělou sezónu potvrzuje i v reprezentačním celku. V kvalifikaci mistrovství světa 2010 nastřílel v šesti zápasech Bosny sedm gólů a kraluje tabulce střelců. V šestnácti jarních zápasech bundesligy nastřílel Džeko dvacet gólů.

Wolfsburg koncem května překvapivě získal mistrovský titul v Německu, radovat se mohl i český reprezentant Jan Šimůnek. Kapitán stříbrné dvacítky z předloňského mistrovství světa v Kanadě si odbyl debut v národním celku v páteční přípravě proti Maltě.

Reklama

Související témata: