Hlavní obsah

Džeko teď nikam nepřestoupí, tvrdí vedení Wolfsburgu

WOLFSBURG

Bosenský fotbalista Edin Džeko může zřejmě na přestup do AC Milán minimálně pro letošek zapomenout. Vedení Wolfsburgu dalo bývalého útočníkovi Teplic jasně najevo, že ho ještě nepustí bez ohledu na to, kolik bude italský klub přihazovat. Německý mistr by byl ochotný Džeka prodat nejdříve příští rok, letos si jej po dohodě s trenérem Arminem Wehem chce ponechat.

Článek

"Náš názor je už naprosto pevný. Rozhodně mu nechceme zkazit budoucnost, za dva roky může válet v dresu Milána či kohokoli jiného, příští sezónu ale stráví u nás," citoval magazín Kicker viceprezidenta dozorčí rady Wolfsburgu Stephana Grühsema.

Grühsem připustil, že Džeko hodně touží odejít. Zároveň dementoval spekulace médií, která s případným Džekovým přestupem spojují úctyhodné částky sahající až ke 40 miliónům eur (asi 1,05 miliardy korun), které údajně požaduje Wolfsburg. "Jsou to hlouposti. Ale i kdyby za něj nabízeli třeba 50 miliónů, teď se jej nevzdáme," dodal.

Džeko se 28. června vrací z dovolené a prý zkusí ještě jednou získat svolení k přestupu. Smlouva mu končí v roce 2011, podle informací Kickeru se ale zřejmě dohodne s klubem na jejím prodloužení, aby jeho tržní cena neklesla, a výměnou jej klub v létě 2010 pustí tam, kam si bude přát.

Vytáhlý útočník přišel do německého klubu v roce 2007 z Teplic za více než 100 miliónů korun. V uplynulém ročníku bundesligy dal 26 gólů a v tabulce střelců zaostal o dvě branky jen za brazilským spoluhráčem Grafitem.

Reklama

Související témata: