Hlavní obsah

Mrzutý Džeko AC Milán neposílí, Wolfsburg ho nepustí

PRAHA

Bosenský kanonýr Edin Džeko už se smířil s tím, že se v letním přestupním období z Wolfsburgu na Apeninský poloostrov stěhovat nebude. Ačkoliv o něj měl milánský AC eminentní zájem, bundesligový šampión si svého klenotu cení natolik, že se ho prostě a jednoduše nevzdá. To už moc dobře zjistil i samotný hráč. „Zůstávám ve Wolfsburgu,“ přiznal smířlivě Džeko.

Článek

Bývalý kanonýr Teplic, jenž do bundesligy z Čech odešel před dvěma lety, zazářil naplno v uplynulé sezóně. Šestadvacetkrát rozvlnil síť soupeře a dopomohl tak Wolfsburgu k premiérovému titulu. Není divu, že jej potom slavný milánský klub AC označil za nejdůležitější vyhlédnutou posilu v letním transferovém období.

O tom ale vedení německého šampióna nechtělo vůbec nic slyšet. "Náš názor je už naprosto pevný. Rozhodně mu nechceme zkazit budoucnost, za dva roky může válet v dresu Milána či kohokoli jiného, příští sezónu ale stráví u nás," řekl před několika dny viceprezident dozorčí rady Wolfsburgu Stephan Grühsem pro magazín Kicker.

Za Džeka Adebayor

Jak se zdá, neústupnou politiku svého zaměstnavatele pochopil už i samotný bosenský reprezentant. „Zůstávám ve Wolfsburgu,“ řekl Džeko pro server Sky Sport 24. „Nejsem ovšem šťastný. Do Milána jsem chtěl přestoupit, jsem tady ovšem vázán smlouvu a klub mě neuvolní,“ přiznal třiadvacetiletý forvard.

Od Wolfsburgu se nyní očekává, že své útočné hvězdě vylepší kontrakt, aby si ji v týmu udržel. Pro Rossoneri by to bylo gesto, aby se zaměřili jiným směrem. V takovém případě by AC zvýšilo svůj zájem o kanonýra londýnského Arsenalu Emmanuela Adebayora, jenž je pro Milán hned první alternativou za Džeka.

Reklama