Hlavní obsah

Útočník Fořt přestupuje do druholigového Bielefeldu

BIELEFELD

Šestadvacetiletý fotbalista Pavel Fořt bude hrát druhou německou bundesligu za Arminii Bielefeld. Pokud projde zdravotní prohlídkou, podepíše podle klubové internetové stránky smlouvu na tři roky. Podmínky jeho transferu z Toulouse nebyly zveřejněny.

Článek

Fořt se k týmu připojil v úterý v tréninkovém centru ve Walchsee, minulý týden už ale v jeho dresu odehrál přípravné utkání proti Bröndby Kodaň. "Svým výkonem nás zcela přesvědčil. Získáme středního útočníka, který nám v kádru chyběl, a zvýšíme tím ofenzivní sílu," prohlásil ředitel klubu Detlev Dammeier. "Bude pro nás důležitým hráčem, jeho kvality v nás vzbuzují velká očekávání," dodal trenér Thomas Gerstner.

Odchovanec plzeňského fotbalu hostoval na jaře ve Slavii, které pomohl k obhajobě titulu. Po sezoně se ale vrátil zpět do Toulouse, kam před dvěma lety přestoupil právě ze Slavie. Ve Francii však pevné místo v sestavě nezískal a klub jej uvolnil nejprve na hostování do FC Brusel a poté i do české ligy.

V Bielefeldu se Fořt, o něhož projevil nedávno zájem i kouč Slovanu Bratislava Dušan Uhrin starší, potká i s krajanem Radimem Kučerou. Ten je dlouholetým pilířem zadních řad, právě v přípravě s Bröndby si však poranil kolenní vazy a bude několik týdnů mimo hru.

Reklama

Související témata: