Hlavní obsah

Rozehnal ve středu podepíše smlouvu s Hamburkem

HAMBURK

Český fotbalový obránce David Rozehnal ještě v úterý dorazí do Hamburku, kde má ve středu podstoupit zdravotní prohlídku a podepsat smlouvu na tři roky, čímž uzavře svůj přestup z Lazia Řím. Německý celek za něj do Itálie pošle pět miliónů eur (asi 127,5 miliónu korun). Informovala o tom agentura SID.

Článek

Devětadvacetiletý reprezentační stoper o přestupu do Hamburku vyjednává od minulého týdne. Ještě ve čtvrtek se zdálo, že z přestupu sejde, když majitel Lazia Claudio Lotito prohlásil, že českého obránce neuvolní, protože nemá náhradu. Nakonec se však podle všeho dohodl na angažmá s Uruguaycem Diegem Luganem z Fenerbahce a umožnil Rozehnalovi změnu působiště.

Rozehnala si německý klub vyhlédl jako náhradu za zraněného brazilského stopera Alexe Silvu. Český zadák, který má za sebou také angažmá v Bruggách, Paris St. Germain a Newcastlu, se v Hamburku setká mimo jiné s reprezentačním spoluhráčem Davidem Jarolímem a také s mladým stoperem Miroslavem Štěpánkem. Ten se do Hamburku vrátil z hostování v rakouském Kapfenbergu, ovšem nyní se potýká s poraněnými kolenními vazy.

Reklama

Související témata: