Hlavní obsah

David Rozehnal v Hamburku: Už zbývá jen vysněné Španělsko

PRAHA

Devětadvacetiletý reprezentační stoper David Jarolím absolvoval ve středu v Hamburku zdravotní testy a podepsal smlouvu na tři roky s opcí. Trénink nestihl. „Ten první dvoufázový absolvuji ve čtvrtek se zbytkem hráčů, protože tým hraje v Dánsku Evropskou ligu,“ řekl Právu David Rozehnal, který také přiznal, že si polepšil i finančně...

Foto: Petr Horník, Právo

David Rozehnal

Článek

„Byl to hodně hektický den. Ráno jsem začal zdravotními testy na běžícím pásu a dalšími procedurami vstupní zdravotní prohlídky. Podepsal jsem také smlouvu na tři roky s opcí, která mi zaručuje velmi zajímavé finanční podmínky. Hovořil jsem s trenérem Labbadiou a viděl spoluhráče odjíždět do Dánska na zápas předkola Evropské ligy. Poté jsem si ještě sám zaběhal, protože trénink se zbytkem týmu už jsem nestihl. Večer jsem dorazil docela unavený na hotel," vyprávěl Rozehnal s tím, že trenér Bruno Labbadia mu nastínil, co od něj čeká a že s ním hodně počítá.

Budoucí spoluhráče viděl doslova v poklusu. „Oni spěchali na sraz před odjezdem na zápas. S Davidem Jarolímem jsme se potkali spíš náhodou. Pozdravili jsme se a oba spěchali za svými povinnostmi. Řekli jsme si, že je fajn, když budeme v jednom týmu. Víc jsme nestihli. Ale určitě bude dost času i příležitostí si popovídat," pravil s tím, že zatím hovoří především anglicky a pomalu z paměti loví němčinu, kterou se učil šest let.

V Hamburku bydlí v hotelu a těší se na rodinu, s níž chce vybrat trvalé bydlení. Na bundesligu se těší. „Hrál jsem v Bruggách, Paris St. Germain, Newcastlu a teď naposledy v Laziu. Poznal jsem čtyři z nejuznávanějších evropských soutěží. Bundesliga je velice kvalitní a řekl bych, že i nejvyrovnanější. Je v ní hodně kvalitních týmů a hráčů, jsou tu skvělé stadióny a Hamburk je znám výbornými fanoušky. Moc se těším na dobrý fotbal,“ prozradil.

Poznal tři z pěti nejuznávanějších evropských soutěží - francouzskou, anglickou, italskou. Teď okusí bundesligu, takže mu zbývá jediná... „Vysněná španělská... Je mi devětadvacet, ale pořád to nevzdávám,“ přál si.

Celý rozhovor s Davidem Rozehnalem najdete ve čtvrtečním Právu.

Reklama

Související témata: