Hlavní obsah

Šimůnek už zase bojuje o udržení v sestavě Wolfsburgu

Ani povedená jarní část sezony neuchránila českého fotbalistu Jana Šimůnka od tradičního problému. Jedno místo ve stoperské dvojici mistrovského Wolfsburgu má totiž téměř jisté Ital Andrea Barzagli a o druhé se musí Šimůnek opět prát se svými konkurenty, tentokrát především s domácím Alexandrem Madlungem. Navíc v rozhovoru pro list Wolfsburger Nachrichten prohlásil, že jej zatím nekontaktovalo ani vedení české reprezentace.

Článek

Šimůnek podobnou situaci nezažívá poprvé. Už vloni na podzim prohrál souboj s Portugalcem Ricardo Costou a do sestavy se příliš neprosazoval. Jenže pak si Costa prodloužil zimní dovolenou a vzápětí ohlásil záměr odejít. Nakonec sice zůstal, ale zároveň se připravil o místo v sestavě a už jako nepotřebný odešel v červenci do Zaragozy.

Většinu jara nakonec odehrál v základní sestavě Šimůnek, na konci sezony ale vyvstal nový protivník - Madlung. Ten Šimůnka v závěru ročníku vytlačil ze základu a podle přípravných zápasů se zdá, že se na tom nic nezměnilo ani přes léto. "Madlung je typově podobný, má o něco víc zkušeností. Ale myslím, že se počítá jen práce na tréninku," řekl deníku Šimůnek. Z odchodu Costy má přesto radost. "O konkurenta míň, ale pořád jsme na to místo dva," dodal.

Ruku v ruce s pozicí v klubu jde i boj o reprezentační nominaci. Už to prý pocítil i Šimůnek; i když odehrál většinu jara a vybojoval bundesligový titul, před srpnovým zápasem s Belgií se mu ještě nikdo neozval. "Ne, nikdo mi nevolal, přesto pořád doufám, že u toho budu. Ale k tomu musím hrát v klubu, vím," dodal Šimůnek.

Reklama

Související témata: