Hlavní obsah

Fenin na úvod bundesligy rozhodl o vítězství Frankfurtu v Brémách

BERLÍN

Útočník Frankfurtu Martin Fenin rozhodl v úvodním bundesligovém kole vítěznou brankou o výhře svého týmu 3:2 v Brémách. Bývalý hráč Teplic, který v poločase vystřídal zraněného řeckého střelce dvou branek Amanatidise, v 71. minutě po rohovém kopu dorazil míč do branky z bezprostřední blízkosti.

Článek

Z vítězství se radoval i brankář Herthy Berlín Jaroslav Drobný, který vychytal domácí vítězství 1:0 proti Hannoveru. Diváci čekali na gól až do 82. minuty, kdy se prosadil talentovaný srbský záložník Kačar. V dresu hostů odehrál téměř celý zápas staronový reprezentant Jiří Štajner, jemuž Drobný zlikvidoval dobrou šanci.

Bod za remízu 2:2 si připsal nováček z Mohuče, který na svém stadionu remizoval 2:2 s Leverkusenem. V obraně hostů odehrál celý zápas Michal Kadlec, domácí Filip Trojan nenastoupil kvůli zranění kolene.

Vítěznou premiéru na lavičce Schalke zažil Felix Magath, jehož tým porazil dalšího nováčka Norimberk 2:1 na jeho hřišti díky dvěma brankám útočníka Kuranyiho. Norimberk, který se vrátil mezi elitu po roční pauze, neporazil celek z Gelsenkirchenu už deset let. Magath, jenž minulou sezonu získal s Wolfsburgem mistrovský titul, neposadil ani na lavičku mladého záložníka Jana Morávka. Vedení klubu na poslední chvíli získalo potřebnou transferkartu, díky níž mohlo bývalého hráče Bohemians 1905 zaregistrovat do svých řad.

Pouze s remízou se musel spokojit nový trenér na lavičce Bayernu Mnichov Luis van Gaal. Nizozemcův výběr remizoval na hřišti Hoffenheimu 1:1. Hosté se dostali rychle do vedení, které zařídili dvě letní posily. Ve 25. minutě nacentorval chorvatský křídelní obránce či záložník Pranjič, který před branou přesně našel nohu svého krajana Oliče. Domácí však ještě před přestávkou srovnali zásluhou tvrdé střely Obasiho. Nigerijskému útočníkovi nabil bosenský kanonýr Ibiševič, který se na bundesligový trávník vrátil po půlročním zranění.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Brémy - Frankfurt 2:3 (12. Özil z pen., 44. Sanogo - 6. a 42. Amanatidis, 71. Fenin), Dortmund - Kolín nad Rýnem 1:0 (75. vlastní Matip), Hertha Berlín - Hannover 1:0 (81. Kačar), Mohuč - Leverkusen 2:2 (5. Hoogland, 81. Gunkel - 42. Derdiyok, 43. Kiessling), Norimberk - Schalke 1:2 (87. Mintál - 36. a 50. Kuranyi), Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:1 (41. Obasi - 25. Olič).

Reklama

Související témata: