Hlavní obsah

Štajner dvěma góly vystřílel Hannoveru v Norimberku první výhru

PRAHA

Český fotbalista Jiří Štajner byl jediným střelcem zápasu 3. kola německé bundesligy mezi Norimberkem a Hannoverem. V dresu hostí se zkušený forvard prosadil střelecky hned dvakrát a po výhře 2:0 tak pomohl svému celku k prvnímu vítězství v sezóně. A to ještě neproměnil penaltu. Překvapení se zrodilo v Mohuči, kde domácí porazili Bayern Mnichov 2:1. Fotbalisté Leverkusenu si zastříleli ve Freiburgu a vyhráli 5:0.

Článek

Český reprezentant, jenž má po třech utkáních na kontě tři zásahy a dělí se o čelo tabulky střelců, pomohl k úspěšné premiéře trenérovi Andreasi Bergmannovi, který v týdnu dočasně nahradil Dietera Heckinga, jenž odstoupil. V 15. minutě si Štajner naběhl za obranu na přihrávku a lehkou tečí špičkou kopačky obstřelil z hranice vápna domácího gólmana.

Krátce po změně stran Štajner vybojoval pokutový kop, kterého se sám ujal, ovšem tentokrát neuspěl. Své zaváhání napravil čtyři minuty před koncem, kdy definitivně rozhodl o první výhře Hannoveru v sezóně.

Bayern odstartoval nejhůř za čtyřicet let 

Zklamání prožívá Bayern Mnichov. Posílený favorit na titul po dvou remízách tentokrát dokonce prohrál na hřišti nováčka z Mohuče 1:2. Domácí se ujali dvoubrankového vedení po trefách Ivanschitze a Bancého, na což trenér Bayernu Louis van Gaal reagoval dvojím střídáním ještě před poločasem, když na hřiště poslal další dva útočníky.

Čtveřice hráčů v útoku však Bayernu příliš nepomohla. Pouze v úvodu půle si domácí Noveski dal vlastní gól po akci mnichovského náhradníka Müllera. Další gól již Mohuč nedovolila a získala cenný skalp. Bayern se krčí až na 12. místě tabulky a prožívá nejhorší start do sezóny za posledních 43 let.

Třetí z nováčků Freiburg utrpěl doma debakl 0:5 s Leverkusenem. Zápas se nepovedl domácímu obránci Pavlu Krmašovi, který se podepsal pod dva inkasované góly. Naopak na straně vítězů se mohl radovat Michal Kadlec. Oba odehráli celé utkání.

Martin Fenin chyběl Frankfurtu kvůli problémům s v létě operovanými břišními svaly. Zdravotní problémy trápí i Jana Šimáka ze Stuttgartu.

Německo - 3. kolo
Dortmund - Stuttgart 1:1 (27. Valdéz - 47. Niedermeier), Freiburg - Leverkusen 0:5 (47. a 75. Barnetta, 69. a 84. Derdiyok, 35. Kiessling), Kolín nad Rýnem - Frankfurt 0:0, Mohuč - Bayern Mnichov 2:1 (25. Ivanschitz, 37. Bancé - 47. vlastní Noveski), Norimberk - Hannover 0:2 (15. a 86. Štajner).

Reklama

Související témata: