Hlavní obsah

Útočník Robben přestoupil z Realu do Bayernu

MADRID

Nizozemský útočník Arjen Robben se stal na čtyři roky hráčem Bayernu Mnichov. Do bavorského velkoklubu přestoupil z Realu Madrid, kde začal být po letních nákupech 'Bílého baletu' nadbytečným hráčem.

Foto: Reuters

Výkonný ředitel Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenige s novou posilou Arjenem Robbenem (vlevo)

Článek

Bayern za Robbena zaplatil odhadem 24 až 25 miliónů eur (610 až 635 miliónů korun), čímž udělal z pětadvacetiletého fotbalisty třetího nejdražšího hráče v klubové historii. Více stáli jen rekordman Mario Gomez, který před sezonou přišel za 35 miliónů eur ze Stuttgartu, a Francouz Franck Ribéry, jenž předloni přestoupil z Olympique Marseille za 25 miliónů eur.

Oba slavné kluby se na transferu dohodly ve čtvrtek a Robben v pátek už absolvoval v novém působišti zdravotní prohlídku. Bezprostředně poté podepsal smlouvu do konce června 2013 a už v sobotu by si mohl odbýt bundesligovou premiéru ve šlágru proti mistrovskému Wolfsburgu. "Je to možné. Je v dobré kondici," konstatoval trenér Bayernu Louis van Gaal, Robbenův krajan, který se k dalšímu posílení kádru rozhodl po nejhorším startu Bayernu do sezony za posledních 43 let.

O Robbena měl zájem i Manchester United, údajně za něj ale nabídl jen 12,5 miliónu eur. Robben přišel do Realu v roce 2007 z Chelsea za 36 miliónů, ve Španělsku mu ale letos v létě přibyla konkurence v podobě Cristiana Ronalda a Kaká.

Reklama