Hlavní obsah

Obhájce titulu Wolfsburg opět prohrál, tentokrát s Leverkusenem

BERLÍN

Úřadující německý fotbalový mistr Wolfsburg prohrál v 5. kole bundesligy s Leverkusenem na domácí půdě 1:3 a potřetí za sebou v domácí soutěži nebodoval.

Článek

Svěřenci Armina Veha přišli už ve 22. minutě o brankáře Benaglia, který byl vyloučen po sporném souboji s hostujícím útočníkem Derdiyokem. Leverkusen si vypracoval tříbrankové vedení, když se dvakrát prosadil středopolař Rolfes a jednou útočník Kiessling. Před třetím gólem hostů vyrovnal počet hráčů na hřišti Derdiyok, který musel opustit trávník po druhé žluté kartě.

Domácí se vzpamatovali až v závěru, kdy během čtyř minut snížili na rozdíl dvou branek Misimovič a Grafite. V zápase se neobjevil ani jeden z českých obránců. Hostující Michal Kadlec se vrátil z reprezentačního srazu s bolavým kotníkem a zůstal na lavičce. Domácí Jan Šimůnek dnes nebyl ani mezi náhradníky.

Podruhé za sebou zvítězil Bayern Mnichov, který v Dortmundu otočil skóre a nakonec deklasoval domácí fotbalisty 5:1. Diváci na stadionu Signal Iduna Park se radovali už v 10. minutě, kdy se prosadil záložník Hummels. Pak se trefovali už jen hosté. Do poločasu vyrovnal svou třetí ligovou trefou v sezoně útočník Gómez. Během patnácti minut druhé půle otočili vývoj zápasu prvními brankami v tomto ročníku záložníci Schweinsteiger a Ribéry. Debakl dokonal dvěma zásahy v závěrečných dvaceti minutách střídající útočník Müller.

Špatný vstup do sezony zažívá berlínská Hertha, který prohrála na hřišti Mohuče 1:2 a už počtvrté za sebou nebodovala. Týmu českého brankáře Jaroslava Drobného patří až předposlední místo.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:
Dortmund - Bayern Mnichov 1:5 (10. Hummels - 78. a 88. Müller, 36. Gómez, 51. Schweinsteiger, 65. Ribéry), Freiburg - Frankfurt 0:2 (68. Franz, 90.+3 Meier), Hoffenheim - Bochum 3:0 (16. Ba, 57. Obasi, 79. Compper), Mohuč - Hertha Berlín 2:1 (80. Ivanschitz, 85. Bancé - 50. Nicu), Norimberk - Mönchengladbach 1:0 (6. Kluge), Wolfsburg - Leverkusen 2:3 (76. Misimovič, 80. Grafite z pen. - 38. a 51. z pen. Rolfes, 58. Kiessling), Hamburk - Stuttgart 3:1 (30. Petrič, 58. Elia, 90. Zé Roberto - 62. Pogrebňak).

Reklama

Související témata: