Hlavní obsah

Hamburk po remíze 1:1 ve Frankfurtu zůstal v čele bundesligy

Fotbalisté Hamburku remizovali v 6. kole německé ligy na hřišti Frankfurtu 1:1 a zůstali v čele tabulky díky lepšímu skóre před Leverkusenem, který bez branek remizoval s Brémami. O tři body zpět je trojice Bayern Mnichov, Hoffenheim a nováček z Mohuče.

Článek

Hamburk začal ve frankfurtské Commerzbank-Areně lépe a už v 8. minutě poslal hosty do vedení Brazilec Zé Roberto. Eintracht ještě do poločasu snížil, když se po půlhodině hry prosadil obránce Russ. V druhé půli už žádné góly nepadly a Hamburk po čtyřzápasové vítězné sérii poprvé ztratil body.

V dresu hostů odehrál celý zápas kapitán David Jarolím, naopak obránce David Rozehnal zůstal jen na lavičce. Frankfurtský Martin Fenin nebyl kvůli zdravotním problémům ani mezi střídajícími fotbalisty.

Bayer Leverkusen na svém stadionu promarnil možnost dostat se před Hamburk, protože po čtyřech vítězstvích v řadě se musel spokojit s remízou. V zápase se neprosadil ani domácí nejlepší střelec soutěže Kiessling, který se prosadil v každém z předchozích pěti ligových zápasů. Ani na lavičce Leverkusenu se neobjevil obránce Michal Kadlec, který má poraněné vazy v kotníku.

Ve velké krizi je berlínská Hertha, která na vlastním stadionu utrpěla debakl 0:4 s nováčkem z Freiburgu, popáté za sebou v lize prohrála a propadla se na poslední místo v tabulce. V brance domácích chyběl Jaroslav Drobný, který si ve čtvrtečním utkání Evropské ligy natáhl zadní stehenní sval. Jeho náhradník Burchert však příliš nezazářil a už v úvodních dvanácti minutách dvakrát inkasoval. V obraně hostů odehrál 80 minut stoper Pavel Krmaš.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Frankfurt - Hamburk 1:1 (32. Russ - 8. Zé Roberto), Hertha Berlín - Freiburg 0:4 (5. a 68. Banovič, 12. Makiadi, 42. Idrissou), Leverkusen - Brémy 0:0.

Reklama

Související témata: