Hlavní obsah

Fanoušci Bayernu vítali Toniho, drahá posila Gomez se třese o místo

MNICHOV/PRAHA

Dlouho marodil s achilovkou, nyní je italský mistr světa Luca Toni zpět v sestavě Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub v úterý vyprovodil ve druhém kole poháru druholigový Oberhausen 5:0 a fanoušci bouřlivě uzdraveného kanonýra přivítali. Příliš velkou radost naopak nemá letní posila Mario Gomez.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Luca Toni v souboji s fotbalistou Oberhausenu danielem Gordonem.

Článek

Aplaus tribun si dvaatřicetiletý Toni vysloužil už v poločasové přestávce, kdy jej trenér Van Gaal poslal rozcvičovat. Po hodině hry se pak Ital zapojil do zápasu. Tehdy už domácí i bez hvězdného Robbena, který byl společně s dalšími oporami Van Bommelem a Schweinsteigerem jen na tribuně, v Allianz Aréně vedli 2:0.

Toni parádním pasem připravil čtvrtý gól pro kanonýra posledních týdnů Thomase Müllera a ukázal, že se o místo v základní sestavě hodlá poprat. „Přihrávka Müllerovi byla fantastická, se střídajícími hráči jsem velice spokojen,“ chválil po zápase Van Gaal.

Nahradit by Toni mohl posilu za 30 miliónů eur Maria Gomeze, jemuž se nedaří. Po špatném výkonu byl brzy střídán v Dortmundu, jehož stadión nakvašeně už čtvrthodinku po závěrečném hvizdu opustil. „Jsem více fit, než někteří hráči základního kádru,“ rýpl si tehdy v televizi ZDF Toni.

Necítím důvěru trenéra, smutní Gomez

Proti Oberhausenu Gomez na hřišti vydržel jen hodinu. Čtyřiadvacetiletý útočník sice vstřelil gól na 2:0, poté ale zahodil dvě tutovky. V 56. minutě si v další vyložené šanci po akci Altintopa nechal sebrat míč a diváci na vlastního hráče pískali. A Gomez se začal rozčilovat. Nejprve v sedě nad pozdní přihrávkou, poté spoluhráči vyčítal, že nezakončil sám.

Útočník Bayernu Mnichov Mario Gomez plachtí vzduchem po nevyužité šanci v utkání proti Oberhausenu.foto: Reuters/Michael Dalder

Vzápětí ex-stuttgartského střelce Van Gaal stáhl. „V létě jsem poprvé v kariéře přestoupil, v pěti zápasech dal tři góly. Přesto jisté místo nemám,“ hořekuje Gomez v rozhovoru pro stránky televize DSF. „Nemám pak žádnou sebedůvěru, nepřišel jsem leštit lavičku. Ale konkurence je potřebná, pokud chceme mít úspěšnou sezónu,“ dodává forvard.

Bayern se po příchodu Nizozemce Robbena zvedl a začal vyhrávat. V tabulce bundesligy je nyní na třetím místě, na vedoucí duo Hamburk – Leverkusen ztrácí tři body.

Reklama