Hlavní obsah

Džeko režíroval vítězství Wolfsburgu v derby

BERLÍN

Bývalý teplický útočník Edin Džeko byl ústřední postavou fotbalistů Wolfsburgu, kteří v sobotu v německé lize porazili Hannover 4:2. Bosenský reprezentant v dolnosaském derby nejprve připravil dva góly pro spoluhráče a poté zpečetil výhrou svou čtvrtou brankou v sezóně.

Článek

Obhájci titulu tak po dvou porážkách na domácím hřišti své fanoušky potěšili tříbodovým ziskem. Zároveň si po středečním nezdaru v domácím poháru s Kolínem nad Rýnem zvedli sebevědomí před nadcházejícím duelem Ligy mistrů na hřišti Manchesteru United.

V dresu Hannoveru se marně snažil navázat na své dosavadní tři střelecké úspěchy Jiří Štajner.

Po třech soutěžních zápasech bez výhry zabral Hamburk a duel dvou velkoklubů s Bayernem Mnichov vyhrál 1:0 díky brance Chorvata Mladena Petriče. Severoněmecký klub, v jehož dresu odehráli celé utkání Davidové Rozehnal a Jarolím, tak uhájil své postavení v čele tabulky.

Druhý o skóre je Leverkusen, který uhájil neporazitelnost i v porýnském derby a zvítězil v Kolíně 1:0. O výhře hostů, kterým chyběl zraněný obránce Michal Kadlec, rozhodl osm minut před koncem kapitán Simon Rolfes.

Další regionální derby v Dortmundu vyhrálo Schalke, kterému stačil k zisku tří bodů jediný gól Jeffersona Farfana. Zatímco Schalke bojuje o špici, Borussia nevyhrála už pošesté za sebou.

Dvacetiletý útočník Julian Schieber se dvěma góly podepsal pod jasné vítězství Stuttgartu 3:0 na hřišti Frankfurtu, který hrál od 33. minuty bez vyloučeného obránce Marka Russe. Eintracht utrpěl první porážku v sezóně. Nic na tom nezměnil ani Martin Fenin, jenž přišel do hry v 57. minutě.

Bundesliga - 7. kolo:
Brémy - Mohuč 3:0 (71. a 82. Pizarro, 38. Hunt), Dortmund - Schalke 0:1 (31. Farfan), Frankfurt - Stuttgart 0:3 (17. a 31. Schieber, 54. Hitzlsperger), Kolín nad Rýnem - Leverkusen 0:1 (82. Rolfes), Wolfsburg - Hannover 4:2 (8. Misimovič, 45. Gentner, 48. Hasebe, 62. Džeko - 28. Balitsch, 50. vlastní Madlung), Hamburk - Bayern Mnichov 1:0 (72. Petrič).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články