Hlavní obsah

Leverkusen deklasoval Norimberk 4:0 a vede tabulku

BERLÍN

Fotbalisté Leverkusenu deklasovali v 6. kole německé ligy Norimberk na svém stadionu 4:0 a posunuli se do čela tabulky. Obhájce titulu Wolfsburg remizoval 1:1 na hřišti Mohuče a po dvou ligových výhrách za sebou opět ztratil body. Bayern Mnichov remizoval 0:0 s předposledním Kolínem nad Rýnem a už ve třetím soutěžním zápase nevstřelil branku.

Foto: Johannes Eisele , Reuters

Šťastní fotbalisté Leverkusenu oslavují - ilustrační fotografie

Článek

Domácí, kterým pro zranění stále chybí obránce Michal Kadlec, zápas rozhodli už v první půli, ve které se trefili záložníci Kroos, Rolfes a švýcarský útočník Derdiyok. Po poločase vstřelil svůj šestý ligový gól další forvard Leverkusenu Kiessling, který si upevnil vedení v tabulce střelců.

Obhájce titulu Wolfsburg remizoval 1:1 na hřišti Mohuče a po dvou ligových výhrách za sebou opět ztratil body. Po bezbrankovém prvním poločase se poprvé prosadili domácí, které poslal v 53. minutě do vedení íránský forvard Hašemjan. "Vlci" hráli od šedesáté minuty po vyloučení domácího japonského středopolaře Ona v početní výhodě, kterou využili v 75. minutě vyrovnávajícím gólem bosenského kanonýra Džeka.

Bayern Mnichov v sobotu remizoval 0:0 s předposledním Kolínem nad Rýnem a už ve třetím soutěžním zápase nevstřelil branku. Po prohře s Hamburkem z minulého kola a remízou s Juventusem Turín ze středečního zápasu Ligy mistrů, se ani dnes útočné hvězdy mnichovského celku nedokázaly prosadit.

Po čtyřzápasové vítězné sérii poprvé prohrál Hoffenheim, který na hřišti Mohuče odevzdal všechny body. Nováček si po výhře 2:1 i po čtvrtém zápase udržel domácí neporazitelnost.

Souboj českých fotbalistů skončil lépe pro Jiřího Štajnera, jehož Hannover doma porazil nováčka Freiburg Pavla Krmaše vysoko 5:2 a připsal si teprve druhou výhru v sezoně. Vítězný Štajner odešel ze hřiště v 70. minutě, Krmaš odehrál v obraně poražených celé utkání.

Německá liga - 8. kolo:
Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 0:0, Bochum - Wolfsburg 1:1 (53. Hašemjan - 75. Džeko), Hannover - Freiburg 5:2 (7. Chahed, 10. Bruggink, 45.+1 Haggui, 85. Konan Ya, 90.+2 Pinto - 35. Banovič, 82. Schuster), Leverkusen - Norimberk 4:0 (2. Kroos, 28. Rolfes z pen., 34. Derdiyok, 68. Kiessling), Mohuč - Hoffenheim 2:1 (6. Ivanschitz, 11. Bancé - 85. Ibertsberger), Mönchengladbach - Dortmund 0:1 (38. Barrios).

Reklama

Související témata: