Hlavní obsah

Jarolímův gól zajistil Hamburku výhru 3:1 nad Herthou

BERLÍN

Český fotbalový reprezentant David Jarolím svým prvním gólem v sezóně prohloubil krizi berlínské Herthy. Jarolímův gól z 38. minuty totiž zajistil Hamburku výhru 3:1 v duelu 8. kola německé ligy, po níž má tým na druhém místě stejný počet bodů jako vedoucí Leverkusen. Zároveň odsoudil Herthu již k sedmé ligové porážce v řadě.

Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Kapitán Hamburku David Jarolím (vzadu) napadá Steffena Hofmanna z Rapidu Vídeň - ilustrační foto.

Článek

Hertha, kterou poprvé vedl nový trenér Friedhelm Funkel, přitom začala velmi dobře, když se už v 9. minutě dostala do vedení po Friedrichově gólu. Jenže pak si dal vlastní branku jmenovec slavnějšího Brazilce Kaká a odstartoval tak obrat.

Nejprve z 25 metrů napřáhl Jarolím a vstřelil první gól v sezoně a celkově svůj 18. v bundeslize. Krátce poté pak vedení ještě potvrdil Zé Roberto a definitivně rozhodl.

V brance Herthy stále chyběl zraněný Jaroslav Drobný. Na trávník se nedostal ani obránce David Rozehnal, který zůstal jen na lavičce Hamburku.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Stuttgart - Brémy 0:2 (3. Pizarro, 51. Hunt), Hertha Berlín - Hamburk 1:3 (9. Friedrich - 24. vlastní Kaká, 38. Jarolím, 40. Zé Roberto).

Reklama

Související témata: