Hlavní obsah

Hamburk září i díky kulturistům Jarolímovi a Zé Robertovi

HAMBURK/PRAHA

Skvěle zatím vychází fotbalistům Hamburku start nového ročníku bundesligy. Celek z hansovního města z osmi zápasů šestkrát vyhrál a s 20 body je jen o skóre druhý za Leverkusenem. Ostatní celky už mají na svém kontě alespoň jednu prohru. HSV pomáhá vynikající kondice, v týmu jsou i někteří postavami téměř kulturisté.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Fotbalista Hamburku Zé Roberto (uprostřed) gratuluje Jorisu Mathijsenovi ke gólu v utkání proti Hertě Berlín.

Článek

Před nějakou dobou si spoluhráči z české reprezentace v dobrém utahovali z Davida Jarolíma, když médii proběhly fotky jeho vypracovaného těla po jednom ze zápasů.

David Jarolím po jednom ze zápasů Hamburkufoto: <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>

Ve čtvrtek přinesl německý deník Bild snímky další opory - Brazilce Zé Roberta. Ten na snímcích jen do půl těla dře v posilovně, aby byl fit na další průběh bundesligy. Vyrýsované svaly hrají po celém těle, a to je fotbalistovi již pětatřicet let.

Deník si s Brazilcem povídal v Mnichově, kde žije jeho rodina. I v Německu je reprezentační přestávka, a tak mohl Zé Roberto vyrazit do Bavorska. Před ženou odhalené fotografie raději neukazuje. „Nelíbí se jí, když při výměně dresů po zápase ostatní okukují mé tělo,“ říká vypracovaný hráč. Na jeho těle byste naměřili jen 5,8 procent tuku. Pro sportovce jeho věku to přitom průměrně bývá 16,1 procent, u nesportovce dokonce 26 procent...

Fotbalista Hamburku Zé Robertofoto: ČTK

„Je dar boha, mít takové tělo. Ale trénink je samozřejmě nutný, i když ne pokaždé je zábavný,“ dodává Zé Roberto. V posilovně tráví téměř každý den, k činkám přidává pětačtyřicetiminutový běh na pásu. „Chci s Hamburkem vyhrát titul,“ uzavírá odhodlaně hvězda HSV. Mistrem byl Hamburk naposledy v roce 1983.

Reklama