Hlavní obsah

Drobný při návratu po zranění vychytal útočníky Wolfsburgu

BERLÍN

Návrat českého brankáře Jaroslava Drobného po zranění pomohl fotbalistům Herthy Berlín ukončit sérii osmi ligových porážek. Drobný, který kvůli problémům se svalem chyběl v předchozích čtyřech zápasech, vychytal obávané útočníky úřadujícího mistra Wolfsburgu a pomohl Hertě k bezbrankové remíze. Berlínský celek však nadále zůstává na dně tabulky.

Článek

Během Drobného absence vyzkoušela Hertha oba náhradní brankáře, ti však nepřesvědčili a ve čtyřech zápasech inkasovali dohromady 15 gólů. Návrat českého gólmana nyní pomohl zlepšit defenzivu, se kterou si hráči Wolfsburgu v čele s Džekem a Martinsem nedokázali poradit.

"Bod doma je pro nás ale málo, zvláště když jsme měli šance dát gól. Hráli jsme ale proti mistrovi, tak to musíme brát," uvedl po utkání Drobný, který se zastal svého náhradníka Saschy Burcherta, který prý nemá vinu za velkém množství inkasovaných branek. "Sascha si takovou kritiku nezaslouží. Zastoupil mě dobře, ale měl to těžké. Nesmí se zapomenout na to, že je mu teprve 19 let," řekl Drobný pro klubový web.

Nepříliš vydařený zápas odehrál reprezentační stoper David Rozehnal z Hamburku, který v 61. minutě uviděl červenou kartu za taktický faul. Jeho spoluhráči včetně Davida Jarolíma poté neodolali tlaku Schalke a přišli o výhru. O remíze 3:3 rozhodl v nastaveném čase svým druhým gólem v utkání útočník Kuranyi.

Hamburk je o skóre druhý za Leverkusenem. Již jen bod ale ztrácejí třetí Brémy, které přestřílely Bochum 4:1. Sice inkasovaly již v první minutě po střele slovenského reprezentanta Šestáka, ale ještě do poločasu skóre otočily.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Hertha Berlín - Wolfsburg 0:0, Bochum - Brémy 1:4 (1. Šesták - 9. Hunt, 32. Marin, 76. Borowski, 90. Özil), Schalke - Hamburk 3:3 (50. a 90.+1 Kuranyi, 67. Schmitz - 27. a 80. Berg, 45. Trochowski).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články