Hlavní obsah

Leverkusen válí, Kadlec trpí

LEVERKUSEN

Místo aby si vychutnával spanilé tažení Leverkusenu, který v německé nejvyšší soutěži ještě neprohrál, zažívá Michal Kadlec muka na tribuně.

Článek

Původně banální zranění kotníku v kvalifikačním utkání v Bratislavě se ukázalo mnohem vážnější. A čtyřiadvacetiletý český obránce už téměř sedm týdnů nehraje a netrénuje.

„Leverkusen momentálně válí. Máme velkou sílu, kterou ještě utužil stoper Hyypiä. Ale na tribuně si neužívám. Spíš trpím. Z pozice diváka vidíte všechny chyby, takže mnohdy hodně trnu,“ vypráví s úsměvem Kadlec.

Jinak mu ale do smíchu není. V úvodu bundesligy nastoupil do všech zápasů v základní sestavě. Pak ho ale v kvalifikačním utkání v Bratislavě sestřelil Hološko a bylo zle. „Hned jsem cítil, že to není dobré. Nejprve se zdálo, že mám kotník jen naražený. Doktoři mi řekli, že je vaz maximálně natažený. I proto jsem hrál proti San Marinu, i když s bolestmi a pod prášky,“ vzpomíná Kadlec.

Specialista odhalil natržený vaz

Po příjezdu do Leverkusenu zamířil na magnetickou rezonanci. „Ale ani ta nic neodhalila,“ přiznává Kadlec. Protože však kotník při zatížení neskutečně bolel, jel na kliniku vyhlášeného specialisty Müllera Wohlfahrta do Mnichova. „Zjistil, že mám vnější vaz natržený a řekl, že jde o poměrně vážné zranění. Deset dnů mi nařídil absolutní klid, což bylo nepříjemné,“ stýská si Kadlec. „Mrzí mě, že se na zranění nepřišlo hned po Slovensku,“ mračí se.

Po absolutním klidu dostal od lékaře povolení, aby se alespoň udržoval. „Jezdím na kole, chodím do posilovny nebo na aqua jogging. Ale pohyb na hřišti člověku nic nenahradí. V pondělí mě čeká kontrola u Wohlfahrta v Mnichově. Už se cítím lépe, takže doufám, že mi dovolí běhání,“ přemítá Kadlec.

Doufá, že bude co nejdříve připraven k zápasům. „Jsem nadšený z výsledků, i když je pochopitelné, že momentálně se do základní sestavy budu vracet těžko. Ale hlavní je, abych byl fit,“ říká.

Tvrdí, že ze současné pozice a formy týmu v Leverkusenu nikdo nedělá přehnané závěry. „I minulý rok jsme měli skvělý podzim a jaro jsme nezvládli. Podobný propad potkal klub v minulosti už několikrát. Nikdo proto nelétá v oblacích,“ vykládá Kadlec, který netuší, jestli bude připraven pro turnaj reprezentace v Dubaji v polovině listopadu: „Koncem tohoto týdne se možná zapojím do tréninku s mužstvem, takže uvidím, jak rychle doženu ten dlouhý výpadek.“

Reklama

Související témata: