Hlavní obsah

Favorité ztráceli body, Hamburk nečekaně padl s Mönchengladbachem

Sobotní zápasy 11. kola německé fotbalové ligy se nesly ve znamení nečekaných ztrát favoritů. Hamburk nevyužil možnost posunu do čela tabulky, když doma překvapivě podlehl Mönchengladbachu 2:3, přestože dvakrát vedl. O body přišly i Brémy, které remizovaly v Norimberku, a zaváhal i úřadující mistr Wolfsburg, jenž přišel o vedení nad Mohučí a hrál 3:3. Jen bod získal i Bayern Mnichov za remízu 0:0 ve Stuttgartu.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Zklamaný fotbalista Schalke 04 Rafinha po remíze s Leverkusenem

Článek

Hamburk nastoupil bez distancovaného Davida Rozehnala, ovšem s Davidem Jarolímem v sestavě, a hned od začátku potvrzoval roli favorita. Na gól Trochowského ale hosté do poločasu odpověděli. Na začátku druhé půle Zé Roberto z přímého kopu vrátil Hamburku vedení, jenže závěr patřil Mönchengladbachu. Za šest minut skóre otočili Danté s Friendem a zařídili výhru.

Hamburk tak nevyhrál již tři zápasy po sobě, naopak Mönchengladbach slavil první výhru po sedmi zápasech, z nich pět prohrál.

Zaváhání Hamburku pomohlo k posunu na druhé místo Brémám, které ale zachraňovaly alespoň bod za remízu 2:2 v Norimberku až v nastaveném čase, kdy svým druhým gólem v utkání srovnal Hunt. Lepší skóre však stačilo Brémám k tomu, aby se dostaly před Hamburk. Brémy zároveň udržely desetizápasovou sérii bez porážky.

Leverkusen jen remizoval

Čelo tabulky udržel Leverkusen, který ale také jen remizoval, když neudržel dvoubrankový náskok na hřišti Schalke. Hosté ještě v 83. minutě vedli o dva góly, ale pak snížil Kuranyi a tři minuty před koncem pak připravil vyrovnávací gól pro Sanchéze. Leverkusen, kterému stále chyběl zraněný Michal Kadlec, tak remizoval potřetí za sebou a vede o bod před Brémami.

Jen bod získal i Wolfsburg, a to přestože nad nováčkem z Mohuče dvakrát vedl. Obhájce titulu měl vydařený úvod zápasu, když po 20 minutách vedl 2:0 po gólech Martinse. Jenže hosté vždy našli odpověď. Naposledy se jim to povedlo pět minut před koncem, kdy Hoogland srovnal na konečných 3:3. Český obránce Jan Šimůnek nebyl opět nominován do sestavy Wolfsburgu.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Hamburk - Mönchengladbach 2:3 (13. Trochowski, 47. Zé Roberto - 39. Reus, 76. Danté, 82. Friend), Kolín nad Rýnem - Hannover 0:1 (37. Rosenthal), Norimberk - Brémy 2:2 (3. Eigler, 33. Bunjaku - 71. a 90.+2 Hunt), Stuttgart - Bayern Mnichov 0:0, Wolfsburg - Mohuč 3:3 (7. a 20. Martins, 64. Misimovič - 35. Amri, 41. Ivanschitz, 85. Hoogland), Schalke - Leverkusen 2:2 (83. Kuranyi, 87. Sanchéz - 29. Kroos, 44. Kiessling).

Reklama

Související témata: