Hlavní obsah

VIDEO: Drobného Herthu zaskočil naháč na hřišti, pak gól soupeře

BERLÍN/PRAHA

Těžké časy zažívají fotbalisté Herthy Berlín. Tým z německého hlavního města se trápí a v tabulce bundesligy je s odstupem poslední. Ani návrat českého reprezentačního brankáře Jaroslava Drobného nepomohl, v neděli Berlíňané podlehli Kolínu nad Rýnem 0:1. Hosté vítězný gól vstřelili poté, co na trávník vtrhl nahý fanoušek. Podle německých médií šlo o jediný zajímavý okamžik duelu.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ochranka Herthy Berlín likviduje výtržníka, který nahý vtrhl na hřiště behěm zápasu proti Kolínu nad Rýnem.

Článek

Běžela 70. minuta a více jak 48 tisíc diváků v Olympijském stadiónu stále čekalo na gól. Najednou se ze sektoru M vyřítil mladík a jen v kšiltovce zamířil na hřiště. Střízlivý určitě nebyl, vztyčeným prostředníčkem a s řevem ukazoval okolí, jací jsou všichni jedničky. Po chvilce jej dostihla ochranka a svalila na zem.

Hertha měla šance, ale gól se jí přes poměr střel 17:2 dát nepodařilo. Brazilec Raffael dokázal během šesti sekund trefit obě tyče! Navíc domácím rozhodčí zřejmě upřel penaltu po zákroku Pezzoniho na de Arauja. „Svým svěřencům mohu vytknout jen to, že nedali gól,“ citují stránky DSF trenéra Friedhelma Funkela. Hertha vyhrála jen v úvodním kole proti Hannoveru (8. srpna), od té doby v jedenácti zápasech jedinkrát remizovala.

Jedenáct minut před koncem Kolín udeřil. Německý reprezentant Podolski odcentroval, na hranici malého pokutového území si naskočil slovinský kanonýr Milivoje Novakovič a hlavou rozhodl. Jedna proměněná šance ze dvou stačila na zisk tří bodů a posun v tabulce na 13. příčku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články