Hlavní obsah

Toni se omluvil za úprk, v zimě nejspíše z Mnichova zmizí natrvalo

MNICHOV/PRAHA

Bouřlivým obdobím prochází fotbalový Bayern Mnichov. V domácí soutěži bavorský gigant tápe a je až na osmém místě, situaci mu komplikují i vlastní hráči. Rekordní pokutu za kritické připomínky k přestupové klubové politice dostal německý reprezentant Philipp Lahm, na odchodu je podle německých médií italský mistr světa Luca Toni.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Luca Toni během utkání proti Schalke

Článek

Toho trenér Louis Van Gaal v sobotním utkání proti Schalke v poločase vystřídal a nasupený Ital okamžitě opustil stadión. Před nedělním tréninkem už byl Toni klidnější. „Luca ukázal svoji velikost, když se týmu i klubu za své jednání omluvil,“ cituje deník Bild Karla-Heinze Rummenige, který rozhovor Toniho s koučem Van Gaalem překládal. O omluvě trenérovi však nepadlo ani slovo...

Už v létě se spekulovalo o odchodu Toniho, mistr světa z roku 2006 ale zůstal. Následovalo ale vážné zranění achilovky a dlouhá pauza. Do zápasového rytmu se Ital vrátil koncem září v třetiligovém duelu proti Jahnu Řezno (5:0), do základní jedenáctky se ale trvale nevrátil. V útoku Bayernu je velká konkurence, ke Klosemu a Tonimu přibyli v létě Olič, Gómez a Tymoščuk.

Právě to se údajně nelíbí Lahmovi, který si pustil pusu na špacír v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung, v novinách zkritizoval přestupovou politiku Bayernu. Loni v létě přes nabídku FC Barcelona podepsal Bayernu novou smlouvu s příslibem, že tým bude natolik posílen, aby v dohledné době postoupil do finále Ligy mistrů. A situace zatím příliš růžově nevypadá. Okamžitě za své připomínky dostal od klubových bossů rekordní pokutu 25 tisíc eur.

Bayern sice posledních pět kol neprohrál, tři remízy ale znamenaly nepříjemnou ztrátu. Navíc zdroje z klubu hovoří o tom, že Van Gaal vyžaduje maximální respekt, sám ale s hráči a zaměstnanci jedná bez něj. V dalším kole navíc Mnichované 22. listopadu přivítají bundesligového lídra z Leverkusenu.

Reklama