Hlavní obsah

Vdova po Enkem se s gólmanem loučí i slovy ex-prezidenta Havla

HANNOVER

Citát z knihy Václava Havla Dálkový výslech použila na parte vdova po brankáři německé reprezentace Robertu Enkem Teresa. Fotbalista Hannoveru v úterý spáchal sebevraždu skokem pod vlak nedaleko místa, kde žil. Smuteční oznámení v pátek vyšlo v lokálních novinách Hannover Allgemeinen Zeitung.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Vdova po brankáři Hannoveru Robertu Enkem Teresa

Článek

"Naděje není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne," stojí v parte.

Pod slova bývalého českého prezidenta přidala Teresa Enkeová vlastní text. „S věčnou láskou - Teresa, Leila a Tvůj malý andílek.“ Andílkem je míněna dcera Lara, která v roce 2006 zemřela po dvouletém boji s vrozenou srdeční vadou. Leilu letos v květnu pár adoptoval.

Zapálené svíčky u sídla fotbalového klubu Hannover 96foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Enke trpěl depresemi od roku 2003 a užíval silná antidepresiva. Situace se zhoršila po smrti Lary, s níž se podle manželky i lékařů nedokázal vyrovnat.

Na nedělním pohřbu v Empede nedaleko Hannoveru nebude chybět kompletní německá reprezentace. Němci měli o víkendu hrát přátelský zápas proti Chile, po tragédii byl ale duel zrušen.

Reklama