Hlavní obsah

Z Teplic až do Manchesteru. United chtějí v lednu získat kanonýra Džeka

Ex-teplický fotbalový kanonýr Edin Džeko natolik svými kvalitami okouzlil zkušeného kouče Manchesteru United Sira Alexe Fergusona, že by mohl obléknout dresu Rudých ďáblů již po lednovém přestupním období. Třiadvacetiletý bosenský útočník bundesligového Wolfsburgu však není jediným, na kterého si vedení anglického šampióna dělá zálusk.

Článek

Ačkoliv se kouč Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson nechal o víkendu slyšet, že nepočítá s výraznými útratami za posily v zimním přestupním období, podle britských médií by rád slavný Skot rozšířil řady hráčů hlavně v ofenzívě.

Není tedy divu, že se v hledáčku slavného anglického klubu objevil i bosenský forvard Džeko, jenž už třetí sezónu nahání hrůzu defenzívám v německé nejvyšší bundeslize.

Bývalý útočník Teplic se nyní se svými spoluhráči z bosenské reprezentace snaží v baráži s Portugalskem postoupit na mistrovství světa, které se koná příští rok v Jihoafrické republice. Bosna v úvodním duelu na půdě soupeře prohrála 0:1, v odvetě se dá tedy očekávat tvrdý boj.

Nejen Džeko, ale i Villa 

Ferguson si nicméně chladnokrevného střelce Džeka všiml hlavně v zářijovém utkání Ligy mistrů, když Manchester United hostil právě německý Wolfsburg. Rudí ďáblové porazili hosty 2:1. O jediný gól bundesligového celku se na Old Trafford postaral Džeko.

I proto jej nyní do svých řad stále intenzivněji láká. Vytáhlý útočník však není jediným, o kterého mají Rudí ďáblové zájem. Podle zákulisních informací vedení United usiluje také o Davida Villu z Valencie, Marouaneho Chamakha z Bordeaux, či o Carltona Colea z West Hamu.

Reklama