Hlavní obsah

Sázkařské podvody? Německá policie zatkla členy gangu

BERLÍN

Německá policie zatkla členy gangu, jenž je podezřelý z manipulování zápasů v evropských fotbalových soutěžích. Razie a následná zatčení jsou podle státního zastupitelství v Bochumi výsledkem vyšetřování, na němž se podílí i Evropská fotbalová unie (UEFA). Údajně mělo být z celkového počtu sta podezřelých lidí zatčeno patnáct.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační fotografie

Článek

Vyšetřování probíhá od začátku roku a jeho terčem je mezinárodní gang, jenž se údajně ve velkém podílel na ovlivňování výsledků. Sázkařská skupina je podezřelá z toho, že uplácela hráče, trenéry, rozhodčí a funkcionáře v evropských ligách. Podle zdrojů agentury SID mělo jít o minimálně devět soutěží včetně německé bundesligy nebo turecké první ligy.

Jak v pátek uvedla některá zahraniční média, bylo ve spojitosti s touto kauzou zatčeno patnáct lidí z šesti různých evropských zemí. Podezřelých bylo údajně až sto lidí. Nejvíce práce pak mělo vyšetřovatelům zabrat sledování podivných machinací v nejvyšší turecké lize. Nové informace by měly být zveřejněny na páteční tiskové konferenci, která se v německé Bochumi koná od 13:00.

Podle listu Berliner Morgenpost byly zmanipulovány zápasy turecké ligy. Gang operuje z Německa a jeho šéf prý pochází z Berlína. Byl už zapleten do skandálu kolem rozhodčího Roberta Hoyzera, jenž byl za ovlivňování výsledků odsouzen v roce 2005 ke 29 měsícům vězení.

Bochumské zastupitelství uvedlo, že ve čtvrtek v Německu a zahraničí proběhlo několik razií a bylo při nich zatčeno množství lidí.

Reklama

Související témata: