Hlavní obsah

Morávek: Gól jsem oslavil řízkem od maminky

Dvacetiletý záložník Jan Morávek nastoupil v sobotu k druhému zápasu v německé bundeslize za Schalke 04. Stejně jako při prvním startu nastoupil až v poslední minutě. Přesto dokázal Hannoveru vstřelit druhý gól, čímž po třech remízách stvrdil vítězství svého klubu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke 04 se raduje ze své premiérové branky v Bundeslize.

Článek

Kolik času jste na hřišti prožil než jste vstřelil gól?

Bylo odehraných devadesát minut a třicet vteřin. Rozhodčí nastavil dvě minuty, takže jsem na trávníku byl plus minus devadesát vteřin. Gól jsem dal z prvního a jediného kontaktu s míčem. Měl jsem to poměrně snadné. Lukas Schmitz totiž táhl balón po levé straně a jeho střelu zpoza velkého vápna vyrazil brankář Hannoveru ke mně. Hlídal jsem si jen ofsajdovou hranici a míč levačkou napálil křížem do sítě.

Ještě v dresu Bohemians 1905 jste po vstřelených brankách skládal prsty do tvaru srdce, které patřilo vaší přítelkyni na tribuně. Proběhla podobná oslava i v sobotu na stadiónu Schalke?

Ne. Jen jsem běžel k rohovému praporku. Spoluhráči na mě křičeli, abych tam zůstal a nepospíchal s návratem na vlastní polovinu. Přítelkyně totiž po dlouhé době na tribuně nebyla neboť odletěla na výlet do New Yorku. Však mi také hned po telefonu vyčinila, že jen co odjela, hned jsem se prosadil. Gól viděla naživo alespoň maminka a můj trenér z mládežnických let.

Oslavil jste s maminkou druhý start v německé lize a první gól?

Nikam do města jsme nevyrazili. Ale mamka mi napekla řízky. To byla krásná oslava...

Získáte si prvním gólem větší důvěru trenéra Magatha, který vám zatím příliš šancí nedal?

Branka mi pomůže především psychicky. Ale do základní sestavy mě určitě nekatapultuje. Pevně však doufám, že budu sbírat minuty na hřišti vydatnějším způsobem.

Pokud by se vaše pozice v kádru Schalke nezměnila, neuvažoval byste o změně dresu pro jarní pokračování soutěže?

Zhruba do tří týdnů by mělo být o mé budoucnosti jasno. Proběhne schůzka mého manažera s trenérem Magathem. Vyjasníme si tam postoje. Další půl rok bez fotbalu by pro mě nebyl dobrý. Samotné tréninky trenéra Magatha jsou sice nesmírně vydatné a cítím, že jen z nich fotbalově rostu, ale na druhou stranu, zápasové zatížení mi chybí. Rád bych nastupoval pravidelně.

Reklama

Související témata: