Hlavní obsah

Brémy v bundesligovém šlágru remizovaly s Wolfsburgem a vedou

BERLÍN

Fotbalisté Werderu Brémy remizovali ve šlágru 14. kola německé bundesligy 2:2 doma s mistrovským Wolfsburgem a minimálně do nedělního zápasu Leverkusenu se posunuli do čela. Ani v sobotu neukončil svou krizi Hamburk, jenž neporazil nováčka z Mohuče a čeká na vítězství už šest zápasů.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko

Článek

Úvodní branku taháku v Brémách zařídil těsně před přestávkou po individuální akci hostující útočník Džeko. Bosenský reprezentant si pohrál se třemi obránci a poslal míč do horního rohu branky. Domácí vyrovnali po hodině hry zásluhou dorážky portugalského útočníka Almeidy. Další dvě branky padly v závěrečné pětiminutovce. Nejprve se prosadil svou druhou trefou v utkání bývalý teplická hráč Džeko, remízu zachránil Werderu v první minutě nastavení stoper Mertesacker. V dresu hostů se znovu neobjevil obránce Jan Šimůnek, který nebyl ani mezi náhradníky.

Šestý zápas bez vítězství absolvovali fotbalisté Hamburku, kteří jen remizovali 1:1 v Mohuči. Hosté začali dobře a už ve třetí minutě je poslal do vedení turecký útočník Tunay Torun. První domácí ligovou porážku Mohuče v sezoně ale odvrátil šest minut před koncem obránce Hoogland. Celý zápas odehrálo v dresu hostů reprezentační duo David Jarolím, David Rozehnal.

Další prohru utrpěla poslední Hertha, která doma prohrála s Frankfurtem 1:3. Úvodní branku utkání vstřelil už v 11. minutě hostující Ochs, jenž po přesném pasu na hranici ofsajdu přelstil obranu a prostřelil brankáře Jaroslava Drobného. Naděje berlínského celku na vyrovnání se rozplynula v závěrečné dvacetiminutovce, kdy se během pěti minut prosadili obránce Franz a útočník Meier. Následné snížení domácího útočníka Ramose už přišlo pozdě. Frankfurtu chyběl útočník Martin Fenin, jenž šel na operaci s třísly.

Schalke prohrálo 0:1 na půdě Mönchengladbachu, nevyužilo možnosti posunout se alespoň do neděle na první příčku a po sedmi zápasech nebodovalo. Jedinou branku dal v 5. minutě záložník Reus po povedené akci spoluhráčů. Na gól z minulého kola nenavázal hostující středopolař Jan Morávek, který dnes odehrál celý druhý poločas.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Brémy - Wolfsburg 2:2 (62. Almeida, 90.+1 Mertesacker - 42. a 85. Džeko), Hertha Berlín - Frankfurt 1:3 (81. Ramos - 11. Ochs, 70. Franz, 75. Meier), Hoffenheim - Dortmund 1:2 (49. Ba - 2. Blaszczykowski, 79. Sahin z pen.), Mohuč - Hamburk 1:1 (84. Hoogland - 3. Torun), Norimberk - Freiburg 0:1 (12. Reisinger), Mönchengladbach - Schalke 1:0 (5. Reus).

Reklama

Související témata: