Hlavní obsah

Kiessling zařídil hattrickem výhru Leverkusenu nad Stuttgartem

BERLÍN

Fotbalisté Stuttgartu v utkání 14. kola německé ligy na hřišti Leverkusenu doplatili na střeleckou formu Stefana Kiesslinga. Nejlepší kanonýr soutěže zazářil třemi góly a zařídil Leverkusenu jasnou výhru 4:0. V dosavadních 14 zápasech se tak mezi střelce nezapsal jen ve čtyřech případech a vede tabulku s 12 brankami.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Stefan Kiessling z Leverkusenu (vlevo) oslavuje se spoluhráči z Leverkusenu jednu ze tří branek, které vstřelil Stuttgartu.

Článek

Leverkusen si tak udržel vedoucí příčku v tabulce o tři body před Brémami. Naopak trápící se Stuttgart již podesáté za sebou v lize nevyhrál a patří mu předposlední příčka.

Na lavičce Leverkusenu se již objevil český obránce Michal Kadlec, který kvůli zranění kotníku nehrál téměř tři měsíce.

Po třech remízách se fotbalisté Bayernu Mnichov probrali a vyhráli 3:0 v Hannoveru, který se stále vzpamatovává ze sebevraždy brankáře Roberta Enkeho. Hosté ale Hannover nijak nešetřili. Sami se totiž potýkají s krizí a trenér Louis van Gaal má nůž na krku.

Jeho hráči ho však dnes potěšili. Dařilo se především útočníkům, trefili se všichni tři. Skóre otevřel objev sezony Thomas Müller, prosadili se i Olič s Gomezem. Ital Luca Toni, který se vrátil do týmu poté, co z něj byl za kritiku vyřazen, se na hřiště nedostal.

Fanoušci Hannoveru v prvním domácím zápase po Enkeho sebevraždě uctili jeho památku, když vyvěsili přes celou tribunu dres s číslem jedna. Jinak se však atmosféra v Hannoveru vrací po tragické události k normálu. Před zápasem na stadionu hrála i populární hudba, která nahradila smuteční písně, jež v AWD-Areně zněly před čtrnácti dny při Enkeho pohřbu.

Německo - 14. kolo
Leverkusen - Stuttgart 4:0 (22., 59. a 87. z pen. Kiessling, 39. Derdiyok), Hannover - Bayern Mnichov 0:3 (19. Müller, 47. Olič, 90. Gomez).

Reklama

Související témata: