Hlavní obsah

Poslední Hertha zachránila proti Leverkusenu remízu v nastavení

BERLÍN

Duel poslední Herthy Berlín s vedoucím týmem tabulky německé fotbalové ligy Leverkusenem v pátek skončil remízou 2:2. Domácí mužstvo v brance s Jaroslavem Drobným vybojovalo i v oslabení bod díky Ramosovu gólu v druhé minutě nastaveného času, hosté se krátce předtím dostali do vedení zásluhou Kaplana.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Fotbalisté Herthy Berlín se radují z branky do sítě Leverkusenu.

Článek

Leverkusen tak má v čele bundesligy čtyřbodový náskok před dvojicí Brémy, Schalke, navíc soutěží stále prochází bez porážky. Zato Hertha, jejíž zápas s lídrem přilákal do hlediště přes 40 000 diváků, si připsala teprve šestý bod a nevyhrála už více než čtyři měsíce.

V základní sestavě Bayeru, který už od osmé minuty prohrával po prvním Ramosově zásahu, nastoupil poprvé i český reprezentační obránce Michal Kadlec, jenž značnou část podzimu zmeškal kvůli zranění kotníku. Kroos vyrovnal až v 76. minutě a krátce nato Hertha přišla o srbského záložníka Kačara, vyloučeného po druhé žluté kartě.

V 90. minutě šli hosté do vedení po Kaplanově brance, ale ani to ještě nebyl poslední gól zápasu. O ten se dvě minuty nato postaral domácí střelec Ramos, který tak oslabenému berlínskému týmu zachránil bod.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Hertha Berlín - Leverkusen 2:2 (8. a 90.+2 Ramos - 76. Kroos, 90. Kaplan).

Reklama

Související témata: