Hlavní obsah

Morávek přišel, vystřelil a druhým gólem výhru Schalke pečetil

Připadal si jako v pohádce... Dvacet minut před koncem zápasu v Brémách ho trenér Magath poslal na hřiště, Jan Morávek se sotva rozkoukal, když se k němu dostal míč, on vystřelil a za pomoci Mertesackerovy teče dal gól. Svůj druhý v bundeslize, ale hlavně druhý v zápase znamenající pečeť na výhru a tříbodový import.

Foto: Joerg Sarbach, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

Schalke bylo v Brémách lepší, Kuranyi zařídil hned po přestávce vedoucí gól a u druhého stál také. Proletěl celou domácí obranou a z jeho přihrávky vstřelil Morávek, který dvě minuty předtím vystřídal Rakitiče, dal za přispění teče domácího obránce Mertesackera druhý gól.

Fotbalisté Hamburku se po sedmi bundesligových zápasech dočkali vítězství  4:0 na hřišti Norimberku. Hlavní zásluhu na tom měl nizozemský útočník Eljero Elia, který dva góly dal a na další přihrál. Hamburk se posunul na čtvrtou příčku se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Leverkusen. Naopak Norimberk prohrál čtyři z posledních pěti zápasů, aniž by vstřelil gól.

Hamburk se v posledních zápasech německé ligy trápil, zápasy nedokázal dotáhnout do vítězného konce a pět z jeho posledních sedmi utkání skončilo remízou. V Norimberku se však od začátku vrhnul do útoku a Elia s Jansenem a mladíkem Torunem zařídili jasnou výhru. Osmdesát minut u toho byl i český reprezentant David Jarolím, jeho krajan David Rozehnal zůstal jen na lavičce.

Na rozdíl od Hamburku pokračuje černá série Hannoveru, který od sebevraždy brankáře Roberta Enkeho nevyhrál již pátý zápas po sobě. Tentokrát prohrál na hřišti Mönchengladbachu 3:5 a k bodům mu nepomohla ani gólová přihrávka útočníka Jiřího Štajnera. Český reprezentant v 36. minutě připravil gól na 1:2 pro kolegu z útoku Konana.

Hannover se ale o šanci na bodový zisk připravil třemi vlastními góly, což se dosud žádnému týmu v historii bundesligy v jednom utkání nestalo. O dva "vlastence" se postaral tuniský stoper Karim Haggui, který trefou do vlastní branky otevřel skóre i je v nastavení uzavřel.

Bayern potvrdil zlepšenou formu z poslední doby jasnou výhrou 5:1 nad Bochumí. Postarala se o ní především útočná dvojice Olič, Gomez. Chorvat Olič dal dva góly a na další přihrál, Gomez se trefil jednou a donutil k vlastnímu gólu Mavraje. Bayern poprvé v sezoně vyhrál pět soutěžních zápasů v řadě a v tabulce se posunul již na třetí místo.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Bochum - Bayern Mnichov 1:5 (76. Fuchs - 43. a 49. Olič, 23. Gomez, 33. vlastní Mavraj, 56. Pranjič), Freiburg - Kolín nad Rýnem 0:0, Hoffenheim - Frankfurt 1:1 (9. Salihovič z pen. - 61. Schwegler), Mönchengladbach - Hannover 5:3 (15. a 90.+3 oba vlastní Haggui, 22. Friend, 58. vlastní Djakpa, 68. Bradley - 37. a 69. Konan, 87. Schultz), Norimberk - Hamburk 0:4 (47. a 74. Elia, 60. Jansen, 66. Torun), Brémy - Schalke 0:2 (47. Kuranyi, 72. Morávek).

Reklama

Související témata: