Hlavní obsah

Šimák odejde v zimní přestávce ze Stuttgartu

STUTTGART

Vysedávání na lavičce ve Stuttgartu se pro českého fotbalistu Jana Šimáka podle všeho chýlí ke konci. Jednatřicetiletý záložník, který v bundeslize nastoupil v této sezóně pouze ke dvěma utkáním v srpnu, v zimním přestupovém období klub opustí.

Článek

Po skončení podzimní části to uvedl sportovní ředitel Stuttgartu Horst Heldt, podle nějž je Šimákův odchod pouze formalitou. "Jedná s různými kluby. On i my to chceme vyřešit v zimě," řekl Heldt agentuře DPA.

O konci Šimáka ve Stuttgartu se hovořilo už v létě, kdy klub získal Alexandra Hleba z Barcelony. Tehdejší trenér Markus Babbel se sice nakonec rozhodl vzhledem k účasti v Lize mistrů pro široký kádr, Šimáka však téměř nevyužíval. Situace českého fotbalisty se nezměnila ani poté, co před dvěma týdny nahradil Babbela švýcarský kouč Christian Gross.

Záložník s jedním startem za národní tým přišel do Stuttgartu před minulou sezónou poté, co oživil svou kariéru v druholigové Jeně. Předtím si Šimák udělal v Německu jméno díky působení v Hannoveru, jemuž v roce 2002 pomohl osmnácti trefami k postupu do nejvyšší soutěže. Následně přestoupil do Leverkusenu, kde se neprosadil a po roce se opět do Hannoveru vrátil. Brzy však kvůli psychickým problémům velký fotbal opustil a lépe se mu nevedlo ani během angažmá ve Spartě, kde ho provázely potíže se závislostí. Do Německa se vrátil v roce 2007.

Reklama

Související témata: