Hlavní obsah

Hamburk i v deseti vyhrál 2:1 nad Brémami

Fotbalisté Hamburku vyhráli v 17. kole německé ligy 2:1 nad Brémami, přestože hráli téměř hodinu hry o deseti bez vyloučeného obránce Jerome Boatenga. I v oslabení dokázali skóre navýšit a navíc dovolili jednomu z nejlepších útoků ligy snížit až v úplném závěru. Pomohli k tomu i David Jarolím a David Rozehnal, který na hřiště přišel v 37. minutě právě jako náhrada za Boatenga.

Foto: Jörg Sarbach, ČTK/AP

Fotbalisté Hamburku oslavují gól v utkání proti Brémám.

Článek

Hlavním hrdinou zápasu byl záložník Hamburku Jansen, který nejprve připravil gól pro Mathijsena a krátce po vyloučení kolegy z německé reprezentace Boatenga sám zvýšil na 2:0. Brémám se podařilo zužitkovat přesilovou hru až v nastaveném čase zásluhou Nalda. Z boje o čtvrtou příčku tabulky tak odešly poraženy.

Po třech bezgólových remízách v řadě se fotbalisté Kolína nad Rýnem konečně dočkali výhry, když v neděli doma porazili Norimberk 3:0. Dvěma góly se na tom podílel kanonýr Novakovič.

Úvodní branku ale obstaral Geromel, jenž po 408 minutách ukončil střeleckou nemohoucnost Kolína, který si třemi góly výrazně vylepšil dosud tristní bilanci útoku. S deseti zásahy je Kolín nejhorším týmem ligy. Pyšnit se naopak může třetí nejlepší obranou, která inkasovala jen patnáctkrát, navíc v posledních čtyřech duelech udržela vždy nulu.

Německá liga - 17. kolo:
Hamburk - Brémy 2:1 (9. Mathijsen, 36. Jensen - 90.+3 Naldo), Kolín nad Rýnem - Norimberk 3:0 (70. a 77. Novakovič, 37. Geromel).

Reklama