Hlavní obsah

Reprezentační stoper Hubník opouští Spartu a odchází do Herthy Berlín

PRAHA

Reprezentační obránce Roman Hubník odchází na hostování do posledního týmu bundesligy Herthy Berlín. Zatím do června příštího roku, ovšem s tím, že německý klub může na pětadvacetiletého fotbalistu, který patří ruskému FK Moskva, uplatnit opci na další tři roky. Hráčův manažer Pavel Zika tuto informaci pro Sport.cz potvrdil, o finančních podmínkách transakce však mluvit nechtěl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Hubník odchází z pražské Letné hostovat pro změnu do Herthy Berlín.

Článek

Hubníka hostujícího v letošním roce v pražské Spartě to do Německa táhlo. „Chtěl bych to zkusit v Anglii nebo v bundeslize. To jsou úplně jiné soutěže, než v jakých jsem hrál dosud, láká mě obrovský zájem o fotbal, plné stadióny, vše, co se tam děje,“ potvrdil opakovaně Roman Hubník a dokonce i o námluvách s Herthou Berlín mluvil. Tam ho lákal reprezentační spoluhráč Jaroslav Drobný, který bránu Herthy hájí.

„Potřebovali bychom pět kvalitních fotbalistů, abychom mohli ještě myslet na záchranu v bundeslize. Hubníka mezi nimi,“ řekl Drobný v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Nyní se přání jeho i Hubníkovo naplnilo, Sparta naopak o stopera, jenž v letošní sezóně vytvořil společně s Řepkou neprostupnou obrannou dvojici, přišla.

„Měli jsme o něho eminentní zájem hned od chvíle, co z FK Moskva přišel na hostování. Teď jsme mu předložili opakovanou nabídku, ale rozhodnout se musí on,“ věřil ještě koncem minulého týdne trenér a manažer Sparty v jedné osobě Jozef Chovanec, že Hubník na Letné zůstane. Ať již na hostování, nebo po přestupu jako hráč Sparty. Chovanec dokonce prozradil, že disponuje třiceti milióny korun na to, aby Hubníkovu transakci dovedl ke zdárnému konci. "Mám rád férové jednání a do konce roku chci mít jasno. Už proto, že 6. ledna zahajujeme přípravu," řekl v on-line chatu na Sport.cz Chovanec.

Jasno měl mnohem dřív - Hubník, resp. jeho manažer se s Herthou dohodl promptně a v pondělí byla transakce stvrzena. Ani poslední příčka berlínského klubu po podzimní části bundesligy a šestibodobé manko na předposlední Norimberk, resp. desetibodová na šestnáctou Bochum Hubníka neodradila. "Hertha je velký klub s velkou tradicí, který se momentálně nachází tam, kam nepatří," nechal se slyšet reprezentační stoper.

Sparta přišla o oporu svých zadních řad a teď bude navíc muset urychleně dotáhnout do konce i jednání o prodloužení angažmá s Tomášem Řepkou. S Blažkem, Žofčákem a Huškem už to udělala, teď bude prioritou kapitán Pražanů. I jemu bude v létě končit na Letné smlouva, i o něho je zájem z bundesligy.

Reklama

Související témata: