Hlavní obsah

Šimáka možná angažuje Bielefeld pro boj o postup

STUTTGART

Fotbalista Jan Šimák by mohl na jaře pomáhat Bielefeldu v boji o postup do nejvyšší německé soutěže. Podle německých médií má momentálně třetí tým druhé bundesligy o českého záložníka zájem. Dalším uchazečem o Šimákovy služby je prý St. Pauli, které je v tabulce druhé o tři body před Bielefeldem.

Článek

S jednatřicetiletým českým fotbalistou již nepočítá Stuttgart, který v pondělí odletěl na soustředění do Španělska bez něj. Bývalý hráč Hannoveru a Leverkusenu nastoupil v této bundesligové sezoně pouze ke dvěma utkáním v srpnu a už před zimní přestávkou bylo jasné, že v přestupovém období klub opustí.

Bielefeld by podle magazínu Kicker Šimáka pro posílení ofenzivy bral. "Je to zajímavý hráč," řekl sportovní ředitel Arminie Detlev Dammeier. Odmítl však potvrdit, zda klub o Šimákově případném přestupu jedná. V Bielefeldu působí od léta útočník Pavel Fořt.

Šimák prožil ve druhé německé lize své nejúspěšnější období. Hannoveru v roce 2002 pomohl 18 góly k postupu mezi elitu a následně přestoupil do Leverkusenu, kde se však neprosadil. Po roce se opět do Hannoveru vrátil. Brzy však kvůli psychickým problémům velký fotbal opustil a na chvíli zakotvil ve Spartě, kde ho provázely potíže se závislostí. Do Německa se vrátil v roce 2007 a oživil svou kariéru v druholigové Jeně.

Reklama

Související témata: