Hlavní obsah

Schalke neinkasovalo počtvrté za sebou a drží se čela tabulky

Fotbalisté Schalke 04 si udrželi podzimní formu a na úvod jarní části bundesligy porazili Norimberk 1:0. Připsali si již deváté vítězství z posledních 12 duelů, navíc počtvrté za sebou neinkasovali. Čisté konto drží již 445 minut. Na vedoucí Leverkusen nadále ztrácejí jeden bod.

Foto: Joerg Sarbach, ČTK/AP

Radost fotbalistů Schalke 04

Článek

O jediný gól zápasu se krátce po změně stran postaral útočník Kevin Kuranyi, který měl možnost na začátku ledna přestoupit do Anglie, ale sám se rozhodl zůstat v Schalke. Český záložník Jan Morávek se neobjevil ani na lavičce náhradníků domácích.

Zápas se odehrál i přesto, že v týdnu hrozilo jeho odložení poté, co se kvůli sněhu propadla část střechy na stadionu v Gelsenkirchenu.

Ve druhém nedělním zápase dokázali strhnout vítězství v nastaveném čase fotbalisté Borussie Dortmund na hřišti Kolína nad Rýnem. Hosté vedli po dvou brankách Hummelse až do 82. minuty, domácí však stihli vyrovnat. Poslední slovo měl v 91. minutě Grosskreutz.

Německá fotbalová liga - 18. kolo:
Schalke - Norimberk 1:0 (48. Kuranyi), Kolín nad Rýnem - Dortmund 2:3 (82. McKenna, 88. Mohamad - 28. a 45.+5 Hummels, 90.+1 Grosskreutz).

Reklama

Související témata: