Hlavní obsah

VIDEO: Vyhráli jsme? Ptal se knokautovaný gólman Stuttgartu v šatně

BERLÍN/PRAHA

Nepříjemný závěr mělo sobotní utkání proti Wolfsburgu pro brankáře fotbalistů Stuttgartu Svena Ulreicha. Jednadvacetiletého gólmana v 83. minutě zasáhl kolenem do hlavy hostující útočník Grafite. Ulreich po ošetření duel dohrál, ale v kabině se poté spoluhráčů ptal na výsledek.

Foto: Sky Sport

Otřesený brankář Stuttgartu Sven Ulreich

Článek

Při tom pohledu zamrazilo, český fanoušek si vzpomněl na srážku Petra Čecha s fotbalistou Readingu Stephenem Huntem. Pro brankáře Stuttgartu neměl úder takové důsledky, přesto byl Ulreich pěkně otřesený.

Zůstal ležet se zavřenýma očima, ruce bezmocně roztažené do stran. „Sven byl v bezvědomí. Vůbec netušil, kde je,“ uvedl po zápase manažer Stuttgartu Horst Held. Po tříminutovém ošetření se brankář zvedl a pokračoval v zápase.

Místo děkovačky zmatek v kabině

Po závěrečném hvizdu ale nešel poděkovat fanouškům, nýbrž okamžitě zamířil do kabiny. Podle deníku Bild se odehrála následující konverzace s distancovanou týmovou jedničkou Jensem Lehmannem. Ten svému zástupci gratuloval k vítězství a uvedl, že za inkasovaný gól nemohl. „Jaký inkasovaný gól?“ měl mu odvětit Ulreich.

„Dostal jsi gól! To už si nepamatuješ?!“ divil se Lehmann. „Vyhráli jsme teda?“ kontroval Ulreich a po rozhlédnutí se po kabině si všiml, že sedí na místě týmové jedničky. Myslí si ale, že do hry vůbec nezasáhl. „Nene, hrál jsi,“ uklidňoval kolegu Lehmann. „Tak jo,“ uznal Ulreich.

Poté již mladý brankář zamířil do nemocnice, kde pro otřes mozku zůstal přes noc na pozorování. Stuttgart poslal do vedení Hilbert, po přestávce zvyšoval Pogrebňak. Wolfsburg snížil Džekem, konečnou podobu výsledku dal domácí Gebhart tři minuty před koncem. V tabulce bundesligy je Stuttgart na 12. místě.

Reklama