Hlavní obsah

Jarolím bude v Hamburku nahrávat kanonýrovi Nistelrooijovi

HAMBURK

Deset dnů před koncem přestupního termínu se přihlásil další zájemce o služby nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooije. Podle informací španělského listu Marca je s legionářem ve službách madridského Realu domluven Hamburk, během víkendu by měl být transfer podepsán, takže je dost dobře možné, že se Nistelrooij stane spoluhráčem Davida Jarolíma a Davida Rozehnala.

Článek

Po těžkém zranění kolena se třiatřicetiletý holandský střelec marně pokouší vrátit do sestavy bílého baletu. Vysedává jen na lavičce Realu, v letošní sezóně nastoupil pouze k jednomu utkání a dal jediný gól. Žádný div, že chce ze Španelska odejít.

„Láká mě světový šampionát v Africe, ale je mně jasné, že nemám šanci se do nizozemské reprezentace dostat, pokud nebudu hrát,“ vysvětlil Rudd van Nistelrooij, který má v Realu smlouvu až do léta letošního roku. Klub by mu v přestupu nebránil.

Eminentní zájem o holandského fotbalistu už projevilo Galatasaray Istanbul, ale Nistelrooij turecké angažmá odmítl, z námluv s anglickým Stoke City, Tottenhamem a West Hamem rovněž sešlo.

„Zájem nevylučuji, ale půjdeme do jednání jen v případě, pokud to pro nás bude mít smysl,“ odpověděl německému Bildu trochu vyhýbavě kouč Hamburku Bruno Labbadia.

„Když bude Ruud hrát, dostane se do formy, bude zase jedním z nejlepších a nejnebezpečnějších útočníků v Evropě,“ připomněl  reprezentační i klubový spoluhráč Nistelrooije a bývalá hvězda HSV Rafael Van der Vaart, že během pětiletého angažmá v Manchesteru United nastřílel Ruud v Premier League 95 gólů a během prvních dvou sezón v Realu, kdy se mu ještě vyhýbala zranění, jich dal jedenačtyřicet.

Samotný Nistelrooij o angažmá v Hamburku vážný zájem projevil a dokonce je ochoten jít s platem dolů. Hamburk mu totiž nabízí do léta letošního roku smlouvu znějící na dva miliónu eur.

Podle španělských listů Marca a  AS už dokonce jednání mezi Realem a Hamburkem proběhla a během víkendového duelu španělské ligy mezi Realem a Malagou by měl být transfer stvrzen podpisem. Do Hamburku přiletí Nistelrooij v pondělí, aby absolvoval lékařské testy.

Reklama

Související témata: