Hlavní obsah

Fotbalový útočník Van Nistelrooij se upsal Hamburku

HAMBURK

Nizozemský fotbalový útočník Ruud van Nistelrooij posílil bundesligový Hamburk. Německý klub, ve kterém hrají čeští reprezentanti David Jarolím a David Rozehnal, získal třiatřicetiletého střelce z Realu Madrid.

Článek

"Bundesliga mě dlouho lákala a také jsem chtěl nějakou změnu. Jsem rád, že jsme se domluvili," uvedl Van Nistelrooij na klubovém webu.

Hamburk o slavné posile informoval jen pár hodin po sobotní bundesligové prohře 0:1 s Dortmundem. Podle agentury SID se s Van Nisterooijem dohodl na smlouvě do konce června 2011. Útočník by měl z Realu přijít zadarmo jako volný hráč.

Van Nistelrooij hrál za "Bílý balet" od roku 2006. Po předloňské operaci kolena však v klubu dostával málo příležitostí a hrozilo mu, že se nedostane do nizozemské nominace pro mistrovství světa.

Bývalý útočník Manchesteru United dal Hamburku přednost před Galatasarayem Istanbul, který ho chtěl získat jako náhradu za zraněného Milana Baroše. Zájem o Van Nistelrooije měly také anglické celky Liverpool, Tottenham, Everton, Stoke City či West Ham.

Reklama

Související témata: