Hlavní obsah

Leverkusen po čtyřech měsících vyhrál venku a zůstal první

K zisku německého titulu mají nadále nejblíž fotbalisté Leverkusenu, kteří v 19. kole vyhráli 3:0 na hřišti Hoffenheimu a zůstávají neporaženi v čele tabulky o bod před Bayernem Mnichov. Leverkusen, za který odehrál celý zápas i Michal Kadlec, navíc ukončil sérii pěti remíz na hřištích soupeřů, když venku vyhrál poprvé od konce září.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Hráči Leverkusenu se radují z gólu - archivní foto

Článek

Hlavní zásluhu na výhře Leverkusenu měl záložník Toni Kroos, který se podílel na všech třech brankách. Nejprve poslal míč na hlavu stopera Hyypiäho, následně sám zvýšil a poté přihrál na třetí branku Barnettovi. Připsal si tak již osmý gól v sezóně a sedmou asistenci.

To fotbalisté Wolfsburgu potvrdili špatnou formu i v duelu s Kolínem nad Rýnem a po domácí porážce 2:3 prodloužili čekání na vítězství už o devátý soutěžní zápas. Obhájce titulu znovu doplatil na prostupnou obranu, která je aktuálně druhá nejhorší v bundeslize. Opět v ní chyběl český stoper Jan Šimůnek, který zůstal jen na lavičce.

Podobně jako v minulé sezoně nemá Wolfsburg celkem potíže se střílením gólů, ale v současnosti jako by pořádal ve své obraně dny otevřených dveří. Tentokrát sice dvakrát dokázal na vedoucí góly Kolína odpovědět, ale na zásah záložníka Chihiho čtvrt hodiny před koncem už nezareagoval. Na desátém místě tabulky tak ztrácí v boji o pohárovou Evropu už deset bodů.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:
Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 2:3 (22. Gentner, 59. Ricardo Costa - 7. Pezzoni, 57. Freis, 75. Chihi), Hoffenheim - Leverkusen 0:3 (11. Hyypiä, 51. Kroos, 72. Barnetta).

Reklama

Související témata: